Šport > Košarka
3604 ogledov

Legenda: "Dončić ima izjemen košarkarski IQ"

dirk nowitzki dallas mavericks Reuters
Sloviti štiridesetletnik verjame v novinca iz Slovenije.

Legendarni Dirk Nowitzki je pred dnevi podaljšal pogodbo z Dallasom in bo tako v dresu teličkov preživel še 21. sezone. Pred njim še noben košarkar ni bil tako dolgo zvest enemu moštvu. Nemec je tokrat sodeloval v oddaji Dana Patricka in v zanimivem pogovoru med drugim razkril tudi to, da je težko sprejel izpad Nemčije na svetovnem prvenstvu, da so ga v mladosti pri nogometu vedno pošiljali v gol in da je bil velik občudovalec Borisa Beckerja in Steffi Graf... Na koncu je spregovoril še o novem soigralcu - Luki Dončiću.

"Spoznal sem ga takoj po naboru. Izgleda, da je dober fant. Nikoli si ga nisem ogledal v živo, ali pa spremljal njegove celotne tekme. Videl sem pa precej vrhuncev njegove igre. Le nebo je meja. Star je 19 let, že zdaj ima neverjeten pregled nad igro, je dober strelec, lahko podaja. Je velik, ima izjemen košarkarski IQ. Vprašanje je, ali je dovolj hiter na položaju ena ali dva, če bo igral na teh mestih, saj je veliko atletov v tej ligi na teh položajih. A mislim, da mu bo šlo dobro. Je pameten, učil se bo. Voljan se je učiti in trdo delati. Mislim, da se bo izkazal za dober izbor," je o Slovencu dejal Nowitzki.

"Z njim in DeAndrejem Jordanom pod obročem se bo odprlo več prostora za ostale. Mislim, da bomo boljši kot lani. Upam, da bomo končnico prinesli v Dallas, to bi bilo zabavno," je še dodal Nemec.

Komentarjev 3
  • e213b2535978aaf6e413f72233bf2dc07a5a81a8 20:22 30.julij 2018.

    Lepo ste napisali,košarkarski IQ, za košarko št.noge 50,za normalno življenje pa otroški čeveljček 18?

  • Summer_Binnie 15:14 30.julij 2018.

    To je najboljše delo, ki ga zasluži. Prejel sem prvi mesec 29358 € za delo 3 ure na dan. Začel sem pred štirimi meseci in takoj prinesel domov vsaj 6583 € na 7964 € na teden. Ne morem verjeti, da ...prikaži več je bilo enostavno, ko sem ga poskusil. P0tencial pri tem je neskončen. To počnem. ...... ➤➤➤➤➤➤➤ www.Earn91.Com

  • Janez_53 08:32 30.julij 2018.

    Ne vem sicer, kaj je "košarkarski IQ", o tistem drugem IQ-ju pa po moje veliko pove Dončićeva izjava o ploščatosti Zemlje.