Šport > Košarka
1165 ogledov

Velik korak Dallasa, ki bo razveselil tudi Dončića

dirk nowitzki EPA
Legendarni Dirk Nowitzki je podpisal enoletno pogodbo z Dallasom.

Luka Dončić se zdaj lahko tudi uradno veseli tega, da bo v svoji prvi NBA sezoni delil dres z nemško legendo Dirkom Nowitzkim. Trinajstkratni udeleženec tekme All-Star je sklenil novo sodelovanje s Telički in bo tako pebil že svojo 21. sezono v dresu Dallasa, s tem pa je postavil tudi rekord lige. Doslej si je namreč rekordni dosežek po številu odigranih sezon v samo enem klubu delil s Kobejem Bryantom, ki je dvajset let prebil pri franšizi LA Lakers.

Nowitzki je pri Dallasu sopdeloval pri številnih rekordnih dosežkih, leta 2011 pa je s klubom postal tudi prvak NBA lige. Takrat je bil izbran za najkoristnejšega igralca NBA finala, že v sezoni 2006/07 pa je postal tudi MVP rednega dela lige. Štirikrat je bil uvrščen tudi v idealno peterko najmočnejše košarkarske lige na svetu.

Nowitki je za Teličke odigral 1471 tekem, od tega kar 1440 v začetni peterki, njegovo povprečje pa znaša 21,2 točke, 7,7 skoka, 2,5 asistence na tekmo. Pri Dallasu je najboljši v zgodovini po številu točk, skokov, zadetih metih iz igre, zadetih trojkah, prostih metih, blokadah, odigranih tekmah, odigranih minutah. V končnici so njegove številke še boljše - 25.3 točke, 10 skokov in 2.5 podaje.

Marca 2017 je postal šele šesti košarkar v zgodovini lige, prvi tujec, ki je presegel mejo 30.000 doseženih točk. Skupno je zbral 31.187 točk, le še 232 točk pa ga zdaj loči od petega na večni lestvici Wilta Chamberlaina. Košarkarja iz Wurzburga je Dallas izbral kot devetega na naboru leta 1998. V svoji zadnji sezoni mu je zdaj namenjena vloga Dončićevega mentorja.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice