Šport > Košarka
162 ogledov

Dragić do naziva MVP petega kroga

Zoran Dragić Reševalni pas/Twitter
Dragić in Willis sta si razdelila naslov MVP petega kroga evropskega pokala.

Slovenski košarkar Zoran Dragić in njegov soigralec Derek Willis pri nemškem Ulmu, ki ga trenira nekdanji slovenski reprezentant Jaka Lakovič, sta si razdelila naziv naj igralca petega kroga evropskega pokala. Oba sta ob prvi zmagi svojega moštva v letošnji evropski sezoni dosegla statistični indeks 30. Četrtič v zgodovini tekmovanja se je zgodilo, da sta si soigralca v delila vrh lestvice najboljših predstav v enem tednu.

Dragić je k zmagi Ulma s 103:89 nad ekipo Maccabi Rishon dosegel rekord kariere s 33 točkami (met za dve 5:10, za tri 4:7 in prosti meti 11:13). To je tudi klubski rekord doseženih točk na eni tekmi. Ob tem je dosegel še tri skoke, podajo, nad njim pa je bilo storjenih tudi 11 prekrškov, kar mu je na koncu prineslo statistični indeks 30. Willis pa je dosegel 19 točk (met za dve 5:8 in za tri 3:6), 16 skokov in pet podaj.

John Bostic je ob porazu svojega moštva Asseco Arka Gdynia proti ekipi Galatasaraya dosegel 33 točk in bil bil skupaj s Dragićem najboljši strelec kroga. V tekmovanju po petih krogih med strelci sicer vodi slovenski košarkar Klemen Prepelič, ki igra za Joventut Badalona, njegovo trenutno povprečje je 19 točk na tekmo.

Video Šport Video: Prepeličev najbolj nori koš za zmago v življenju!
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice