Šport > Košarka
1750 ogledov

Dragić izjemen izza črte, 19 trojk Miamija

goran dragić Reševalni pas/Twitter Dragić je zadel pet od osmih poskusov za tri točke.
Ekipa Gorana Dragića je po Bostonu premagala še Minnesoto. Znova je blestel slovenski košarkar.

Košarkarji Miamija z Goranom Dragićem so ponoči v ligi NBA gostovali v Minneapolisu in s 109:97 premagali Minnesoto.

Dragić je tokrat dosegel kar 20 točk in temu dodal šest podaj, štiri skoke ter tekmecem ukradel dve žogi. Še točko več od Dragića je za Miami dosegel izkušeni Wayne Ellington in bil s tem tudi najboljši strelec na tekmi.

Obrambna postavitev domače ekipe je košarkarje vročice prisilila v mete za tri točke. Zadeli so 19 od 39 poskusov. "Lahko se sprijaznimo s takšnimi meti. Tudi če zgrešiš, gre za odprt met na koš," je povedal slovenski košarkar, eden od šestih igralcev Miamija, ki so zadeli izza črte. Dragićev met za tri je znašal 62,5 odstotka (5/8).

"Videli smo, da želijo skrčiti igrišče, da so vsi znotraj rakete" je obrambno taktiko nasprotne ekipe povzel Dragić. "Zelo dobro smo prebrali njihovo namero. Več kot polovico trojk smo zadeli iz kotov. To so najlažje trojke," je dodal.

Pri gostiteljih so kar trije košarkarji dosegli po 18 točk, Karl-Anthony Towns pa je temu dodal še 11 skokov in tako dosegel dvojnega dvojčka.

Z deveto zmago v sezoni se je Miami povzpel na drugo mesto v jugovzhodni skupini in na 10. v konferenci. Dragića in druščino pa naslednji obračun čaka v nedeljo, ko bodo gostovali v Chicagu.

Še naprej vse pred seboj melje Boston, ki je tokrat s 118:103 premagal Orlando in v 20. nastopu v ligi dosegel že 17. zmago za prepričljivo vodstvo v najmočnejši ligi na svetu. S 30 točkami je še enkrat več izstopal Kyrie Irving.

Liga NBA; izidi:

Minnesota Timberwolves - Miami Heat 97:109 
(Goran Dragić 20 točk, 6 podaj, 4 skoki za Miami)

Brooklyn Nets - Portland TrailBlazers 125:127
Boston Celtics - Orlando Magic 118:103
Atlanta Hawks - New York Knicks 116:104
Oklahoma City Thunder - Detroit Pistons 98:99
Cleveland Cavaliers - Charlotte Hornets 100:99
Indiana Pacers - Toronto Raptors 107:104
Phoenix Suns - New Orleans Pelicans 91:115
Denver Nuggets - Memphis Grizzlies 104:92
Golden State Warriors - Chicago Bulls 143:94

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice