Šport > Košarka
39 ogledov

Dragić ni imel prstov vmes

Dwyane Wade, Goran Dragić Profimedias
Ameriški košarkar Dwayne Wade je pojasnil okoliščine, ki so botrovale njegovi odločitvi, da je po 13 sezonah Miami Heat zamenjal za Chicago Bulls.

Nekdanji klubski soigralec Gorana Dragića je po koncu lanske sezone, v kateri je Miami prišel vse do polfinala vzhodne konference, zapustil košarkarsko moštvo s Floride in se preselil v vetrovno mesto, kjer je okrepil Chicago Bulls.

Preden so Toronto Raptors v konferenčnem polfinalu izločili Miami, se je veliko šušljalo o tem, da naj bi bila Dragić in Wade v slabih odnosih, kar sta zanikala tako slovenski reprezentant kot trener Erik Spoelstra

Wade je v eksluzivnem pogovoru za Csnchicago.com pojasnil, da njegov odhod iz ekipe, za katero je nameraval igrati celo življenje, ni bil povezan s soigralci, temveč izključno s predsednikom kluba Patom Rileyjem.

''Mislil sem, da bom ostal za vedno, a sr***e se dogaja. In ko se to zgodi, moraš biti pripravljen, da greš naprej. Zelo hitro sem spoznal, da je to posel,'' je povedal Wade.

Selitev v Chicago je bila izključno poslovne narave, saj se Riley in Wade nista uspela dogovoriti o nekaterih podrobnostih košarkarjeve pogodbe. Pogajanja so terjala svoj davek in odnosi med zvezdnikom in vodstvom kluba so se naposled skrhali do te mere, da poti nazaj ni več bilo.

''V stiku sem z vsemi od lastnikov naprej, razen s Patom. Nimam zamer. Razumem, kako Pat deluje. On je tekmovalen človek. Poznam ga že 13 let in česa drugega tudi nisem pričakoval. Ljudje mi morda ne bodo verjeli, a do Pata nimam nobenih zamer. Zgodilo se je tako, kot se je moralo. Vse se zgodi z razlogom,'' je dodal Wade.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.