Šport > Košarka
40 ogledov

Dragić prestregel podajo in padel na glavo

goran dragić phoenix suns nba Reuters
Dragićev Phoenix je v domači dvorani premagal ekipo Utah Jazz. Slovenski reprezentant je zaradi padca na glavo večji del drugega polčasa presedel na klopi.

Potem ko je Goran Dragić v dresu Phoenix Suns blestel na tekmi proti Portlandu in ekipi s 26 točkami pomagal do zmage, so sonca tokrat v domači dvorani s 87:84 premagala še Utah Jazz. Slovenski košarkar je dosegel po pet točk in podaj, a v drugem polčasu zaradi podplutbe ob trčenju s soigralcem odigral le tri minute.

Junak večera v Arizoni je bil tako Eric Bledsoe, ki se je "prebudil" šele v zadnji četrtini in s trojko odločil tekmo. Bledsoe, ki je zgrešil kar deset od prvih 11 metov na koš, je dosegel zadnjih 14 točk za Phoenix, vključno z odločilnim metom za tri točke 0,7 sekunde pred koncem tekme. Skupno je končal pri 18 točkah; 17 jih je dosegel v drugem polčasu. Miles Plumlee je k zmagi dodal po 13 točk in skokov. Pri gostih iz olimpijskega Salt Lake Cityja je Enes Kanter dosegel 20 točk, Gordon Hayward pa 18.

Dragić, prvi strelec minule tekme s Portlandom, je tokrat odigral le 25 minut. Novi trener Jeff Hornacek ga je namreč potegnil s parketa, tako da je v drugem polčasu odigral le tri minute. Dragić je namreč proti koncu prvega polčasa nesrečno trčil s soigralcem Markieffom Morrisom, trener pa ga je zaradi grde obtolčenine na desni strani obraza po treh minutah tretje četrtine poklical iz igre. Dragić je sicer želel nadaljevati, a Hornacek je bil neomajen. "Enostavno ni bil pravi," je dejal Hornacek.

Vročica izgubila drugič zapored

Dvakratni zaporedni prvaki lige NBA, košarkarji Miami Heat so v New Yorku tesno s 100:101 izgubili proti Brooklyn Nets. To je bil za vročico drugi zaporedni poraz, kar se ni zgodilo že vse od začetka januarja. Paul Pierce in Joe Johnson sta k zmag prispevala vsak po 19 točk, Nets pa so po 13 zaporednih porazih proti Miamiju, na zadnje so zmagali marca 2009, končno prišli do zmage.

"Dobro je, da so že na začetku sezone tekmeci okusili, kakšno vzdušje jih bo čakalo v naši dvorani. Vsakič, ko gostimo Miami, je to nekaj posebnega. Kot dvakratni prvaki s nekakšno merilo prav za vse ekipe v ligi in super je, da nam je uspelo danes zmagati," je po tekmi dejal Pierce, ki je, tako kot Johnson, v zadnjih sekundah uspešno zadeval proste mete, ko so se gosti s Floride skušali vrniti v igro.

Pri Miamiju je spet zaigral superzvezdnik Dwyane Wade, potem ko je sredino tekmo proti Philadelphii izpustil zaradi bolečega kolena; tokrat je dosegel 21 točk. Prvi strele vročice je bil LeBron James s 26 točkami. "Kar smo dosegli v preteklosti, zdaj ne šteje. Če smo nekoč igrali dobro, to še ne pomeni, da bomo avtomatično tudi zdaj. Ni vse črno. Dobro se zavedamo, kje delamo napake in kaj moramo popraviti," je po porazu dejal James.

Raketam teksaški derbi

Na derbiju v Teksasu so Houston Rockets s 113:105 premagali Dallas Mavericks. James Harden je dosegel 34 točk, Dwight Howard pa 13 ter 16 skokov. Prvi strelec teličkov je bil vnovič Nemec Dirk Nowitzki z 22 točkami.

Liga NBA, izidi:

Phoenix Suns : Utah Jazz 87:84
(Goran Dragić: 25 minut, 5 točk, 2 skoka, 5 podaj, 1 ukradena žoga, 1 blokada za Phoenix)
Charlotte Bobcats : Cleveland Cavaliers 90:84
Orlando Magic : New Orleans Pelicans 110:90
Washington Wizards : Philadelphia 76'ers 102:109
Atlanta Hawks : Toronto Raptors 102:95
Boston Celtics : Milwaukee Bucks 98:105
Houston Rockets : Dallas Mavericks 113:105
Memphis Grizzlies : Detroit Pistons 111:108*
Minnesota Timberwolves : Oklahoma City Thunder 100:81
Brooklyn Nets : Miami Heat 101:100
Denver Nuggets : Portland Trail Blazers 98:113
Sacramento Kings : Los Angeles Clippers 101:110
Los Angeles Lakers : San Antonio Spurs 85:91

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.