Šport > Košarka
13 ogledov

Dragić prvi strelec, Udrih ugnal bivše

Anthony Pačulia New York Knicks Millwaukee Bucks Reuters
Zmage sta se veselila tako Goran Dragić, ki je bil prvi strelec Sonc, ko Beno Udrih, ki je s Kratkohlačniki premagal svojo bivšo ekipo. Jezerniki so pri Bojevnikih klonili za kar 31 točk.

Slovenski košarkarski reprezentant Goran Dragić, ki v severnoameriški ligi NBA nosi dres Phoenix Suns, je tokrat doma gostil Portland Trail Blazers. Dragić je bil s 26 točkami prvi strelec domače ekipe, ki je Portland premagala s 104:91. Eric Bledsoe je dodal 22 točk in skupaj sta pomagala novemu trenerju Jeffu Hornacku do prve zmage v karieri.

Hornacek, nekdanji košarkarski zvezdnik lige NBA, je novi trener Phoenix Suns, po zaslugi razpoloženih Dragića, ki je 26 točkam v 41 minutah dodal še šest skokov, devet podaj in eno ukradeno žogo, in Bledsoeja pa je že na prvi tekmi kot glavni trener v ligi NBA prišel do zmage. "Vedno sem govoril, da sta Dragić in Bledsoe oba naša največja aduta. Če enemu ne gre, daš žogo v roke drugemu. A tokrat sta blestela oba," je bil po tekmi, na kateri sta Dragić in Bledsoe skupaj dosegla 48 točk, 15 podaj in 13 skokov, zadovoljen Hornacek.

Dragić na Twitterju: "Dajmo Sonca!"

"Danes sva bila oba odlično razpoložena, oba sva imela dober večer. Tisti, ki je bil bližje žogi, jo je pač dobil," je po tekmi dejal Bledsoe, zmage proti Portlandu pa se je na Twitterju veselil tudi junak večera Dragić, ki je v zadnjih minutah tekme dosegel dva ključna koša in pokopal vse upe gostov na preobrat: "Dosegli smo lepo zmago nad Portlandom!!! Naslednja tekma nas čaka proti Utahu. Dajmo, Sonca!"

Miles Plumlee, ki je lani kot novinec v ligi blestel v dresu Indiane, je tokrat za sonca dosegel 18 točk in 15 skokov, v vrstah domače ekipe je blestel tudi P.J. Tucker, ki je prav tako dosegel 18 točk, od tega 16 v drugem polčasu. Košarkar Portlanda Damian Lillard je bil prvi strelec večera z 32 točkami, vključno s šestimi trojkami, LaMarcus Aldridge pa je dodal 28 točk.

Udrih slavil po trilerju

V ligi NBA je z New York Knicks do uvodne zmage v novi sezoni prišel tudi Beno Udrih, ki je s soigralci v prenovljeni domači dvorani Madison Square Garden gostil svojo nekdanjo ekipo, Milwaukee Bucks. Kratkohlačniki so po pravem trilerju zmagali z 90:83, Udrih pa je v 11 minutah na parketu dosegel po dve točk in podaji ter en skok.

Junaka uvoda v sezono sta bila zvezdnika Carmelo Anthony in Tyson Chandler; Anthony je dosegel 19 točk in deset skokov ter pomagal Kratkohlačnikom, ki so vmes zapravili prednost 25 točk, do zmage nad Bucksi. Tri minute pred koncem so namreč gostitelji zaostajali, preden sta na sceno stopila Chandler z zabijanjem in Anthony dvema zaporednima košema za vodstvo s +5. "To je bil danes za nas velik test, da se pokažemo, kakšna ekipa smo. Da se pokaže, kako znamo odreagirati v težkih položajih. Tokrat nam je uspelo," je dejal Anthony.

Novinec zrušil prvake

Novinec v ligi NBA Carter Williams je ob prvencu prikazal izjemno predstavo; dosegel je 22 točk, 12 podaj, devet ukradenih žog in sedem skokov ter popeljal Philadlephia 76'ers do presenetljive zmage s 114:110 nad dvakratnimi zaporednimi prvaki lige NBA, Miami Heat. Evan Turner je bil prvi strelec svoje ekipe s 26 točkami, Spencer Hawes pa je zmagi dodal 24 točk in devet skokov. Pri prvakih, ki so tokrat namenili zvezdniku Dwyanu Wadu počitek zaradi bolečega kolena, je LeBron James zbral 25 točk in 13 podaj, Chris Bosh 22 točk in deset skokov, Ray Allen pa 19 točk.

Liga NBA, izidi:

Phoenix Suns : Portland Trail Blazers 104:91
(Goran Dragić: 41 minut, 26 točk, 6 skokov, 9 podaj, ukr. žoga za Phoenix)

New York Knicks : Milwaukee Bucks 90:83
(Beno Udrih: 11 minut, 2 točki, skok, 2 podaji za New York)

Cleveland Cavaliers : Brooklyn Nets 98:94
Philadelphia 76'ers : Miami Heat 114:110
Toronto Raptors : Boston Celtics 93:87
Detroit Pistons : Washington Wizards 113:102
Houston Rockets : Charlotte Bobcats 96:83
Minnesota Timberwolves : Orlando Magic 120:115*
New Orleans Pelicans : Indiana Pacers 90:95
Dallas Mavericks : Atlanta Hawks 118:109
San Antonio Spurs : Memphis Grizzlies 101:94
Utah Jazz : Oklahoma City Thunder 98:101
Sacramento Kings : Denver Nuggets 90:88
Golden State Warriors : Los Angeles Lakers 125:94

* - po podaljšku

Komentarjev 1
  • Žurnalček 18:27 31.oktober 2013.

    Vi res mislite , da koga zanima tisti izdajalec Slovenbskega naroda Beni Udrih. Boli nas kurac za njega al zmaga , al zgubi al se pa poškoduje za vedno mss1ssA vi res mislite , da koga zanima izdajalec Slovenskega naroda ...prikaži več Beno Udrih. Zaradi mene lahko takoj crkne na igrišču , zraven al pa kje drugje. Kako vas ni sram dajati to govno skupaj z Dragičem ?L