Šport > Košarka
13919 ogledov

Dragić razkril, kako je le nekaj minut pred tekmo izvedel veliko novico

Goran Dragić Profimedia
Dragić je odlično izkoristil ponujene minute, ko se je znova znašel v postavi Toronta, a mu to vseeno ne garantira mirne prihodnosti.

Slovenski košarkar Goran Dragić je bil po skoraj treh tednih brez nastopa v ligi NBA znova v postavi Toronta. Na domači tekmi proti Detroitu je v 28 minutah dosegel 16 točk, odlično predstavo pa je kronal z zelo dobrim 50-odstotnim metom iz igre ter petimi skoki in tremi podajami.

Goran Dragić NBA Šport Sanjska vrnitev Gorana Dragića, Gogi poskrbel tudi za akcijo večera (video)

A tudi odlična predstava slovenskega organizatorja igre ni bila dovolj za zelo razpoložen Detroit, ki je koncu sredi Toronta slavil s 127:122.

"Nedvomno je igral dobro glede na to, da že dolgo ni igral ... trudil se je pod obema košema in tudi opravil dobro delo," je o Dragićevi igri za Toronto Star dejal Nick Nurse, ki se je za nenadno potezo, da v igro Toronta znova vključi izkušenega slovenskega košarkarja, pred tekmo odločil zaradi dlje trajajočih težav Freda VanVleeta z bolečinami.

Goran Dragić | Avtor: Profimedia Profimedia

Da bo igral, je Dragić izvedel le nekaj minut pred tekmo. "Ko sem izvedel, sem bil nekoliko presenečen, ampak sem bil pripravljen," je za časnik iz Toronta dejal 35-letni Ljubljančan, ki ga je igra po devetih tekmah sedenja na klopi nekoliko utrudila. "Nekoliko mi je manjkalo sape, ampak sem v redu."

Cela prva peterka Toronta je na tekmi dosegla dvomestno število točk, kar pa ni bilo dovolj za zmago proti razpoloženemu Detroitu. Ta je v zadnji četrtini prišel do vodstva z dvomestnim številom točk, ki ga kljub naporom Dragića in druščine v zaključku tekme ni izpustil iz rok za tretjo zmago (3:9) v tej sezoni. Toronto je zdaj pri sedmih zmagah in sedmih porazih na devetem mestu vzhodne konference.

Nick Nurse | Avtor: Profimedia Profimedia

"Ni nam uspelo vzpostaviti učinkovite igre v obrambi in v zaključku, ko se je tekma odločala, jim je vsaj trikrat z lahkoto uspelo priti do koša v igri ena-na-ena," je o težavah v obrambi Toronta dejal Nurse.

Dragićeva vloga v prihodnje ostaja uganka. Po poročanju ameriških medijev ni pričakovati, da bo VanVleet manjkal dlje časa, v postavo bi se lahko vrnil že v noči na torek, ko bo Toronto gostoval pri Portlandu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.