Šport > Košarka
266 ogledov

Dragić s ključnim košem

Goran Dragić Miami Heat
Košarkarji Miami Heat so v ligi NBA v domači dvorani gostili Charlotte Hornets in zmagali s 105:100.

Junak večera v Miamiju je bil Josh Richardson, ki je s 27 točkami dosegel svoj strelski rekord kariere, Dion Waiters je k zmagi dodal 19 točk. Goran Dragić ni imel svojega dne, saj je zbral sedem točk pri metu iz igre 3:12 in 0:3 za tri točke. Kljub temu je Dragić dosegel enega pomembnejših košev tekme. Ko se je tekma lomila, je zadel za vodstvo domačih s 97:96, skupno sedmim točkam večera pa je dodal še štiri skoke in pet podaj.

"Prišli smo do zmage, to je najpomembneje," je po tekmi dejal Waiters in dodal: "A ko bomo enkrat za vselej ugotovili, kako je treba igrati, bomo nezaustavljivi. Vemo, kako dobri smo lahko, še posebej v obrambnih nalogah." Wayne Ellington je k prvi zmagi po dveh zaporednih porazih dodal 14 točk, Tyler Johnson 12, Kelly Olynyk pa deset.

"Moramo priznati, da ima J-Rich pravi karakter in je zelo tekmovalen. Tudi, ko mu pri metu iz igre ni šlo, ni obupal, vseeno je odlično igral v obrambi," je po tekmi dejal trener Miamija Erik Spoelstra.

Marvin Williams je za Charlotte Hornets, ki so izgubili, čeprav je kar sedem košarkarjev doseglo vsaj deset točk, zbral 16 točk, Nicolas Batum 13, Michael Carter-Williams, Jeremy Lamb in Cody Zeller pa vsak po 12.

goran dragić Športnik leta? Šport Goran Dragić o reprezentanci, EuroBasketu, denarju, "vojni" ...

Naslednja tekma Miami čaka v nedeljo, ko bo prav tako v domači dvorani gostil prvake Golden State Warriors. Slednji so tokrat gostovali pri drugi floridski ekipi, Orlando Magic, in zmagali s 133:112. Oslabljeni bojevniki, ki so igrali s poškodovanimi zvezdniki Stephenom Curryjem, Kevinom Durantom, Klayem Thompsonom in Davidom Westom, so bili kljub temu prevelik zalogaj za Orlando. "Naredili smo dober korak v pravo smer," je dejal trener Golden Stata, Steve Kerr.

Thompson je bil prvi strelec s 27 točkami. Curry, ki je spet igral s povitim desnim prstancem, je dodal 23 točk in deset podaj. "Način, kako smo danes igrali, je bil pravi bojevniški. Takšen, kakršen nas krasi. Želeli smo si spet priti na to raven. Vsak je prispeval svoj košček k zmagi," je dejal Curry.

San Antonio Spurs, ki v zahodni konferenci lovijo Houston Rockets in Warriors, so prizadejali Memphis Grizzlies še deseti zaporedni poraz; zmagali so s 95:79. LaMarcus Aldridge je dosegel 22 točk, Rudy Gay jih je dodal 18.

Goran Dragić Kyrie Irving Miami Heat Boston Celtics MVP v NBA Šport Kakšna čast za Gorana Dragića

V Oklahoma Cityju so domači košarkarji po zaslugi Paula Georgea, ki je 5,2 sekunde pred koncem zadel oba prosta meta, premagali Minnesoto s 111:107. George je skupno zbral 36 točk, Russell Westbrook je za malo zaostal za trojnim dvojčkom; dosegel je 15 točk, 14 podaj in devet skokov.

Izidi:
Miami Heat - Charlotte Hornets   105:100
Washington Wizards - Detroit Pistons   109:91
Orlando Magic - Golden State Warriors   112:133
Toronto Raptors - Indiana Pacers   120:115
Chicago Bulls - Sacramento Kings   106:107
Memphis Grizzlies - San Antonio Spurs   79:95
Utah Jazz - New Orleans Pelicans   114:108
Oklahoma City Thunder - Minnesota Timberwolves   111:107

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice