Šport > Košarka
3973 ogledov

Kakšna čast za Gorana Dragića

Goran Dragić Kyrie Irving Miami Heat Boston Celtics
Tudi v NBA so prepoznali vrednost Gorana Dragića.

Slovenski organizator igre pri moštvu Miami Heat je postal košarkar tedna v vzhodni konferenci lige NBA. Goran Dragić je bil sicer tretjič v karieri imenovan za igralca tedna, prvič pa mu je to uspelo postati na Vzhodu. Naziv MVP tedna si je prvič prislužil aprila 2012 kot član Houstona, drugič pa februarja 2014 v dresu Phoenixa.

Najkoristnejši igralec evropskega prvenstva je minuli teden popeljal Vročico do treh zmag, pri tem pa je v svojo statistiko v povprečju vpisal 23,7 točke, 4,3 podaje, 3,7 skoka in eno ukradeno žogo na dvoboj. Njegov met iz igre je znašal 52,4 odstotka, še natančnejši pa je bil pri metu za tri točke, zadel je 11 metov iz 19 poizkusov (57,9 odstotka). Zadel je tudi 16 od 19 prostih metov (84,2%).

"Počaščen sem, da sem izbran za igralca tedna v vzhodni konferenci. Naziva ne bi osvojil brez pomoči soigralcev in trenerjev. A čaka nas še veliko dela," je svoj izbr na twitterju pospremil dragić.

Med tednom se je sicer povzpel tudi na 9. mesto med najboljšimi asistenti v zgodovini Miamija, ko je zabeležil svojo 1.069 podajo v dresu Vročice. Dragić je zablestel še zlasti na dvoboju z Bostonom, dosegel je 27 točk, Miami pa je prekinil niz 16 zaporednih zmag Keltov. Košarkarji iz Floride so se prebili na osmo mesto Vzhoda, doslej so zabeležili 10 zmag in devet porazov.

Na Zahodu si je naziv najboljšega prislužil član Pelikanov iz New Orleansa Anthony Davis.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice