Šport > Košarka
14014 ogledov

Dragić s to potezo osmešil enega največjih zvezdnikov, navijači bi ga upokojili

Goran Dragić Profimedia
Goran Dragić zelo redko nasprotniku primaže "banano". A ko jo, poskrbi, da jo podeli enemu največjih zvezdnikov lige.

Goran Dragić je bil eden glavnih junakov ob zmagi Miamija nad Gogijevo bivšo ekipo Houston Rockets s 113:91. "Dragon" je z izjemnim metom iz igre 7/10 (3/4 za tri točke) dosegel 19 točk, katerim je dodal 6 skokov in 5 asistenc ter... Tudi eno blokado!

Slovenec sicer tekom svoje NBA kariere beleži vsega nekaj malega manj kot 0,2 blokade na tekmo, kar pomeni, da met nasprotnemu košarkarju blokira vsako peto tekmo, ali še to ne.

Prav zaradi slednjega podatka po ligi NBA še toliko bolj odmeva Dragićeva poteza z minule tekme proti Houston Rockets, ko je z blokado zaustavil enega najboljših košarkarjev lige ter petkratnega udeležnca tekme vseh zvezd, Johna Walla.

Dragić je s svojo potezo dokončno poteptal vse upe svoje nekdanje ekipe, ki je ob zaostanku za 20 točk dobre štiri minute do konca morda še vendarle upala na čudež (glede na to, da so še vedno igrali košarkarji najmočnejše peterke), a je Dragić najprej v obrambi zaustavil nasprotnikovega najboljšega igralca, nato pa takoj na drugi strani s trojko zabil še zadnji žebelj v krsto svoje bivše ekipe.

Wall je ob izjemno razpoloženemu Dragiću na koncu dosegel vsega 14 točk, kar je dosti manj od njegovega letošnjega povprečja 21 točk, nekateri zlobni jeziki pa so že dodali, da je Dragić Walla tako osmešil, da je morda bolje, da nekdanji prvi izbor na naboru kar konča svojo kariero.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.