Šport > Košarka
16 ogledov

Dragić še drugič zapored ostal na klopi

los angeles lakers dwight howard Reuters
Slovenski košarkar Goran Dragić po odločitvi trenerja drugi večer zapored ni igral za ekipo Phoenix Suns, ki je doma v severnoameriški košarkarski ligi NBA izgubila dvoboj z moštvom Sacramento Kings s 103:117.

V svoji dvorani so izgubili tudi igralci Dallas Mavericks z Indiano Pacers z 78:103, svoje navijače pa so razveselili igralci Milwaukee Bucks, ki so v tretjem dvoboju večera ugnali Los Angeles Lakers s 113:103.

Goran Dragić na drugi zaporedni tekmi ni igral niti minute, ker ga je hotel trener Lindsey Hunter spočiti, obenem pa testirati novinca Kendalla Marshalla, ki je igral v začetni peterki in v 34. minutah zbral deset podaj in devet točk, vendar s slabim metom iz igre. Zadel je štiri od 12 poskusov. Izkazal pa se je, ker ni izgubil niti ene žoge, zgrešil pa je oba prosta meta; skupaj s soigralci je imel le 12 uspešnih tovrstnih metov iz 23 poskusov. Argentinec Luis Scola je bil s 25 točkami in sedmimi skoki prvi mož gostiteljev.

Gostje izkoristili oslabljena sonca

Kralji, katerih prihodnost v kalifornijski prestolnici je še vedno negotova, so dobili šesto od zadnjih desetih tekem, sonca pa so klonila petič zapored in so na zadnjih desetih srečanjih le enkrat zmagala. Poleg Dragića sta v domači zasedbi manjkala tudi poškodovana Poljak Marcin Gortat in Jermaine O'Neal, odsotnost zadnjih dveh visokih igralcev pa so gostje s pridom izkoristili, posebej DeMarcus Cousins, ki je zadel zanj v tej sezoni rekordnih 34 točk in imel še 14 skokov. Za povrh se je izkazal tudi z mirno roko pri postih metih, zadel je vseh devet, ter zadel enega od dveh metov za tri točke. S statistiko za uspešnega branilca je navdušil tudi svojega trenerja Keitha Smarta.

Kobe Bryant odšepal s pomočjo bergel

Larry Sanders je nanizal 21 točk in 13 skokov v zelo izenačenem napadu Milwaukeeje, Turek Ersan Ilyasova in Brandon Jennings sta dodala po 20 točk, Monta Ellis 18, Marquis Daniels pa 16. Kobe Bryant (30 točk) je po vnovičnem porazu jezernikov zaradi poškodbe noge dvorano zapustil s pomočjo bergel. Tudi Steve Nash (16 točk, šest podaj), branilec gostov, je predčasno zapustil igro zaradi poškodbe kolka in mečne mišice. V Dallasu se je tekma 'prelomila' v tretji četrtini, v kateri je Paul George dosegel 13 od svojih 24 točk, Indiana pa je ta del dobila kar s 34:17. Nemec Dirk Nowitzki je za domače, ki se z Los Angeles Lakers in Utahom borijo za končnico, zadel 21 točk.

Liga NBA, rezultati:

Phoenix Suns : Sacramento Kings 103:117
Goran Dragič (Phoenix Suns) ni igral.

Milwaukee Bucks : Los Angeles Lakers 113:103
Dallas Mavericks : Indiana Pacers 78:103

Komentarjev 2
  • kapuhs 13:50 29.marec 2013.

    Tolk kokr ima pa ta sreče, je nima pa noben. Niti presvetli Janez... Totalen analfabet pa dobi 40 mil, sam zarad genskih predispozicij - hitrost in okretnost... Žalost... Pa takih je na tisoče, pa mi ni jasno, zakaj glih on... res tepec v glavo.

  • JackD 12:45 29.marec 2013.

    Kaj? Petnajstkrat so izgubili na zadnjih LETIH tekmah? To pa je veliko! In potem to besedo še podčrtate. Bravo!