Šport > Košarka
17 ogledov

Dragić šestič zapored prek 20, Vujačić vpisal le osebno

Dragić Collison Los Angeles Clippers Phoenix Suns liga NBA EPA
Goran Dragić je še na šesti tekmi zapored dosegel vsaj 20 točk, a Phoenix je še drugič zapored izgubil. Saša Vujačić je ob porazu Clippersov vpisal le osebno napako.

Letos odlični Goran Dragić je s Phoenix Suns tokrat gostoval v Teksasu pri Houston Rockets in izgubil s 108:122. To je bil še drugi poraz Sonc zapored. Dragić je bil vnovič prvi strelec Phoenixa s 23 točkami, na drugi strani pa je blestel Dwight Howard s 34 točkami in 14 skoki. Dragić, ki je dosegel nov osebni rekord v ligi NBA in še na šesti tekmi zaporedoma zbral vsaj 20 točk, je strelskemu izkupičku dodal še šest skokov, osem podaj in tri ukradene žoge, a je imel premalo pomoči pri soigralcih.

Houston Rockets so tako dobili še četrto tekmo zapored, na vseh štirih pa je Howard dosegel vsaj 20 točk. Sinoči je blestel in soigralce popeljal do zanesljive zmage nad gostujočimi sonci. "Enostavno sem potrpežljiv, pustim soigralcem, da me najdejo na pravih položajih, ne pa, da jih sam iščem. Poskušam se malo umiriti, preden vržem na koš," je ključ do uspeha pojasnil Howard, ki to sezono še dodatno trenira s pomočjo Carrolla Dawsona.

"Zaustavili nismo nikogar"

Howard je dodal še tri ukradene žoge in dve blokadi, James Harden pa je k zmagi dodal 23 točk. Trener Houstona Kevin McHale je zadovoljen z igro svojih varovancev: "Po nekaj slabših predstavah je Howard končno spet našel pravi ritem. Trudimo se, da žoga čim večkrat pride do njega."

Phoenix se je tekmecem sicer šest minut pred koncem približal na vsega štiri točke zaostanka, a nato je Houstonu uspel delni izid 10:3, ko je najprej Harden zadel trojko, nato je Howard blokiral poskus Dragića, koš pa je dosegel Chandler Parsons. To je bil še drugi zaporedni poraz Phoenixa po petih zmagah v nizu. "Danes nismo zaustavili nikogar. Tako kot včeraj proti Chicagu smo tudi danes tekmecem pustili prosto pot do obroča. Na zadnjih tekmah smo res slabo igrali obrambo," je dejal trener Sonc Jeff Hornacek.

Vujačić vpisal le osebno napako

Na parket je v prvenstvu NBA po dolgem času stopil tudi Saša Vujačić, ki je v ponedeljek podpisal desetdnevno pogodbo z Los Angeles Clippers. Ti so tokrat v domači dvorani Staples Center gostili prvake Miami Heat in izgubili s 112:116. Vujačić, ki bo 8. marca dopolnil 30 let in ima dva šampionska prstana z Los Angeles Lakers, je na parket stopil le za 77 sekund in v tem času naredil osebno napako, sicer pa je njegova statistika ostala prazna.

LeBron James je za dvakratne branilce naslova dosegel 31 točk, 12 podaj in osem skokov, Ray Allen pa je v zadnji minuti dosegel odločilno trojko za zmago Miamija, prvo v gosteh po petih zaporednih porazih. Allen je skupno zbral 15 točk. Dwyane Wade, sinoči eden od sedmih košarkarjev Miamija z vsaj desetimi točkami, je zbral 14 točk in osem podaj, skupno pa je odigral jubilejno 700. tekmo v ligi NBA.

Liga NBA:

Houston Rockets : Phoenix Suns 122:108
Los Angeles Clippers : Miami Heat 112:116
Cleveland Cavaliers : Los Angeles Lakers 108:119
New York Knicks : Portland Trail Blazers 90:94
Memphis Grizzlies : Dallas Mavericks 96:110
New Orleans Pelicans : Atlanta Hawks 105:100
Philadelphia 76'ers : Boston Celtics 108:114
Washington Wizards : San Antonio Spurs 118:125**
Sacramento Kings : Toronto Raptors 109:101
Denver Nuggets : Milwaukee Bucks 110:100
Orlando Magic : Detroit Pistons 112:98
Oklahoma City Thunder : Minnesota Timberwolves 106:97

** - po dveh podaljških

Komentarjev 1
  • dolenc 18:34 06.februar 2014.

    VUJAĆĆIĆĆ,PA SARA ISAKOVIĆĆ,TAKOJ ZA DOMOVINO SVOJO..TAM STA DOMA,TAM VAM JE DOMOVINA--SREĆĆNO V YUGI