Šport > Košarka
13 ogledov

Dragić spet najbolj vroč pri Raketah

Goran Dragić Reuters
Košarkarji Dallas Mavericks so po zaslugi odličnega Nemca Dirka Nowitzkega, ki je vknjižil 31 točk, v gosteh po podaljšku premagali Houston Gorana Dragića, ki je bil prvi strelec svojega moštva s 24 točkami.

Dallas je z zmago nad Houstonom prišel šele do druge zmage na zadnjih desetih gostovanjih, poleg odličnega Dirka Nowitzkega, ki je dobro zadeval v končnici in podaljšku, pa je medsebojni dvoboj dobila klop Mavericks, ki je bila v primerjavi s Houstonom boljša s 44:13.

Pri gostiteljih so vsi košarkarji iz prve peterke dosegli vsaj 10 točk, le Goran Dragić pa je presegel številko 20, dosegel je 24 točk, Luis Scola jih je dodal 19. Dragić je zadel kar pet od sedmih metov za tri točke. V napeti končnici, ko so gostitelji ves čas lovili priključek, je Dallas vodil z 91:88, a je tri sekunde pred koncem Chandler Parsons preko visoko dvignjene roke Jasona Kidda zadel neverjetno trojko.

Tudi v podaljšku je Dallas vseskozi vodil. Maverisks so povedli 97:93, nato je Scola zadel dva prosta meta, Courtney Lee pa je met z razdalje, ki so ga najprej šteli kot trojko, nato pa kot med za dve točki za izenačenje na 97, minuto in pol pred koncem.

Dragič je imel priložnost, da Rakete povedejo, a so sodniki dosodili osebno napako v napadu nad Nowitzkim, ki zapletel se je z Brandonom Wrighthom, Nemec pa si je pri tem poškodoval arkado nad desnim očesom, zaradi česar so mu morali pomagati s šivi. To je bil ključen trenutek na tekmi, saj je Jason Terry najprej poskrbel za vodstvo gostov za dve točki, ki jih je na štiri točke naskoka z dvema zadetima prostima metom povišal Nowitzki. To je bila že 23.758 točka Nemca v ligi NBA, s čimer je na večni strelski lestvici lige na 19. mestu prehitel Charlesa Barkleyja.

Deset sekund pred koncem je Dragić ob odličnem pokrivanju na polovici nasprotnika pri dveh točkah zaostanka izboril zadnji napad na tekmi. Slovenski reprezentant je prodrl pod koš, kjer sta mu pot zaprla dva visoka košarkarja Dallasa, a je vseeno uspel podati do Chasea Budingerja, ki je s strani ob zvoku sirene zgrešil met za zmago.

"Borili smo se do konca, a se nam ni izšlo," je dejal trener Houstona Kevin McHale, medtem, ko je trener Dallasa Rick Carlisle dejal, da je to njihova največja zmaga letos. Zelo zadovoljen je bil Nowitzki, ki je komentiral svojo 23.758 točko v karieri: "To je odlično. Charles je bil vedno moj vzornik."

Mavericks so v letošnji sezoni, ko so dosegli vsaj 100 točk, zmagali na 15 od 16 tekem. Tekmo si je v živo z ženo Ye Li in 22 mesečno hčerko ogledal tudi nekdanji zvezdnik Houstona Yao Ming.

NBA, Izidi:
Houston Rockets : Dallas Mavericks 99:101 (podaljšek)
(Goran Dragić: 24 točk, 8 podaj, 5 skokov v 48 min. za Rockets)

Milwaukee Bucks : Indiana Pacers 104:125
(Beno Udrih: 4 podaje, skok v 14 minutah za Bucks)

Los Angeles Clippers : Memphis Grizzlies 101:85

Washington Wizards : Atlanta Hawks 92:95

New Jersey Nets : Charlotte Bobcats 102:89

New York Knicks : Detroit Pistons 101:79

Chicago Bulls : Toronto Raptors 102:101 (podaljšek)

New Orleans Hornets : San Antonio Spurs 86:89

Golden State Warriors : Sacramento Kings 111:108

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.