Šport > Košarka
10 ogledov

Dragić v Phoenixu že navdušuje

Goran Dragić se bo v prvih dveh sezonah kalil ob veteranu Stevu Nashu. Igral naj Žurnal24 main
"Ni dvoma, kdo bo letos vodil igro Sunsov. Goran Dragić je v pripravljalnih tekmah najboljši igralec Phoenixa," je v uvodu članka na temo zmage košarkarjev nad Dallas Mavericks zapisal športni portal azcentral, ki podrobno spremlja moštvo Phoenix Suns.

Moštvo severnoameriške košarkarske lige NBA Phoenix Suns je gostovalo pri Dallas Mavericks in vknjižilo zmago s 100:94.

Goran Dragić je za zmagovalce v le 19 minutah vknjižil 12 točk in šest podaj. Slovenski reprezentant je zadel pet od sedmih metov iz igre, dvakrat od treh poskusov tudi met za tri točke. Pri zmagovalcih je bil s 16 točkami najboljši Jared Dudley. Pri Dallasu je 16 točk dosegel Chris Kaman, Nemec Dirk Nowitzki ni igral. Odločilna je bila tretja četrtina, ki so jo Sonca dobila za 12 točk, na parketu pa je blestela trojka Dragić - Scola - Dudley.

Dragić, ki je manjkal na začetku pripravljalnih treningov zaradi poškodbe gležnja, je iz dneva v dan bolje telesno pripravljen, po tekmi pa je spregovoril o svoji zamenjavi novincu Dianteju Garettu, ki se v 10 minutah na parketu sicer ni vpisal med strelce: "Presenečen sem bi, kako dober je. Je zelo eksploziven. Zna metati na koš, zna podati. Zelo je dober."

Liga NBA se bo začela 30. oktobra.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.