Šport > Košarka
18 ogledov

Dragić zasenčil Lowryja, a izgubil

Goran Dragić Reuters
Houstonova ladja, ki jo še vedno dobro vodi prvi organizator igre Goran Dragić, se po šestem zaporednem porazu, potaplja. Tokrat so rakete po podaljšku izgubile proti New Orleans Hornets. Dragić je povsem zasenčil nekdanjega prvega organizatorja raket Kyle Lowryja.

Houstonu po novem porazu še slabše kaže na uvrstitev v končnico lige NBA. V moštvu ni več prave moštvene energije, tudi tokrat najboljši posameznik raket Goran Dragič pa ni imel prave pomoči soigralcev.

Houston je sredi druge četrtine na gostovanju v New Orleansu vodil že za 13 točk, ki pa jih je zapravil v tretji, ko so dosegli prav toliko točk. V tem delu igre so Rakete zadele le šest metov od dvajsetih, gostitelji pa so pred zadnjo četrtino pobegnili na pet točk prednosti (69:64). Gostje so bili v zadnjem delu spet boljši nasprotnik, dve minuti in pol pred koncem pa so po trojki Courtneyja Leeja in hitrem protinapadu Chandlerja Parsonsa spet vodili (83:81). Tekma se je lomila ob koncu, ko je Budinger, skupno je dosegel 22 točk, zgrešil met za tri točke za vnovično vodstvo Raket, odbito žogo je pod košem pobral Vasquez, žogo mu je ukradel Lee, nad katerim so naredili prekršek. Lee je 15,3 sekunde pred koncem zadel le en met, s čimer je rezultat izenačil. Najboljši strelec domačih Gordon, dosegel je 27 točk, je zgrešil zadnji met v rednem delu tekme.

Rakete so zadnjič vodile tri minute in 19 sekund pred koncem podaljška, ko je Luis Scola zadel z bližine za 89:87. Nato so sledile minute Hornetsov, ki jim je uspel delni izid 9:0, in tekma je bila odločena.

Eden glavnih košarkarjev Houstona, ki mu v zadnjih tekmah nikakor ne gre, center Scola po tekmi ni vedel, kaj je vzrok novi slabi predstavi. "Ne vem, kaj se je zgodilo. Razmišljam, a ne najdem odgovora. Kar naenkrat nismo mogli nič več zadeti," je dejal Argentinec, ki je dosegel 11 točk.

Prvi strelec Houstona je bil s 23 točkami, zadel je tudi tri trojke, spet Goran Dragić, ki je v svojo statistiko v 38 minutah dodal še pet skokov, osem podaj, imel pa je tri izgubljene žoge. Dragića, ki mu trener le redko namenja oddih, ni mogel razbremeniti prvi zvezdnik ekipe z začetka sezone Kyle Lowry, ki je s protestom med minuto odmora na zadnji tekmi trenerju McHalu pokazal, da se ne strinja s statusom rezerve. Lowry je tekmo spet začel s klopi, v 17 minutah pa dosegel le tri točke, vse s črte prostih metov, zgrešil pa je vseh pet metov iz igre.

Igral je še en slovenski reprezentant, vendar je tudi Beno Udrih vknjižil poraz. Milwaukee Bucks so morali s 109:118 priznati premoč Indiana Pacers, Udrih pa je za poražence v 16 minutah dosegel pet točk, tri skoke in podajo. Indiana si je s to zmago priborila prednost domačega igrišča v prvem krogu končnice. Z 29 točkami je bil za domače najboljši Danny Granger, George Hill jih je dodal 22. Za Milwaukee, ki je izgubil tretjič zapored, je bil s 27 točkami najuspešnejši Brandon Jennings.

NBA, izidi:
New Orleans Hornets : Houston Rockets 105:99 (podaljšek)
(Goran Dragić 38 minut, 23 točk, 8 podaj, 5 skokov za Houston)

Indiana Pacers : Milwaukee Bucks 118:109
(Beno Udrih 16 minut, 5 točk, 3 skoki, podaja za Milwaukee)

Miami Heat : Chicago Bulls 83:72

Detroit Pistons : Minnesota Timberwolves 80:91

Phoenix Suns : Los Angeles Clippers 93:90

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.