Šport > Košarka
18 ogledov

Dragića bo vodil ''mož obrambe''

Goran Dragič Reuters
Košarkarji ekipe Phoenix Suns, za katere igra tudi slovenski reprezentant Goran Dragić, imajo novega trenerja. Alvina Gentryja, ki se je v petek zaradi slabih rezultatov sporazumno razšel s klubom, bo zamenjal Lindsey Hunter. Nekdanji dobitnik šampionskega prstana z Los Angelesom in Detroitom naj bi delo opravljal le začasno.

lindsey hunter | Avtor: EPA EPA
Hunter je nekdanji igralec severnoameriške profesionalne lige (NBA), v kateri je igral za Milwaukee, Los Angeles Lakers, Toronto, Detroit in še do leta 2010 za Chicago. Trenerskih izkušenj nima, kar pa po besedah generalnega direktorja kluba Lancea Blanksa ne bi smelo predstavljati težav.

"Sem mož obrambe, zato je povsem jasno, kaj bom najprej poskušal izboljšati. Želim, da ekipa postane trda, žilava in če bo potrebno tudi umazana. Vse izhaja iz obrambe, se pa zavedam, da se to čez noč ne bo dalo spremeniti," je ob prevzemu ekipe dejal Hunter, ki se bo na klop prvič usedel v sredo, ko bo Phoenix gostoval v Sacramentu. Hunter je bil zmagovalec lige leta 2002 z Los Angeles Lakers in 2004 z Detroitom.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.