Šport > Košarka
20 ogledov

Jackson šokiran: LA izbral D'Antonija

phil jackson EPA
Los Angeles Lakers so po zaslugi slabega začetka sezone odslovili trenerja Mika Browna. V zadnjih dneh se je veliko govorilo o tem, da naj bi trenerski stolček zasedel legendarni Phil Jackson, po najnovejših podatkih pa je novi trener postal Mike D'Antoni.

Los Angeles Lakers imajo po sedmih odigranih tekmah na svojem računu tri zmage in štiri poraze, kar je za ekipo, ki je osvojila sedemnajst naslovov lige NBA, katastrofalen začetek. Z mesta trenerja se je poslovil Mike Brown, ki se je zahvalil za priložnost in klubu zaželel veliko sreče v prihodnosti. Vodenje ekipe je začasno prevzel Bernie Bickerstaff, takoj pa so se pojavila namigovanja, da naj bi se iz pokoja vrnil Phil Jackson, ki je Lakerse vodil med leti1999 in 2004 ter 2005 in 2011. Svojo voljo so najbolj jasno izrazili navijači, ki so v Staples Centru skandirali: ''Hočemo Phila!''

mike d'antoni | Avtor: EPA EPA
Ekipo iz mesta angelov pa bo v prihodnje vodil nekdanji trener Phoenix Suns in New York Knicks Mike D'Antoni. Nekdanji profesionalni igralec naj bi podpisal štiriletno pogodbo, čeprav nekateri viri trdijo, da bo za tri leta prejel 12 milijonov dolarjev, nato pa se bo klub odločil o morebitnem nadaljnjem sodelovanju. Viri blizu ekipe so izdali, da je D'Antoni nemudoma sprejel ponudbo Los Angelesa, potem ko pogajanja s Philom Jacksonom niso obrodila sadov. Lastnik Jerry Buss in podpredesdnik Mitch Kupchak sta si enotna, da je ''D'Antoni najboljši trener za ekipo v tem trenutku.''

Prihoda D'Antonija se veselijo tudi igralci. ''Rad imam Phila Jacksona, vendar se veselim dela z D'Antonijem,'' je novega trenerja pozdravil Kobe Bryant. Phil Jackson naj bi bil nad odločitvijo Los Angelesa šokiran, saj je bil v primeru uspešnih pogajanj pripravljen sprejeti ponudbo. Lakersi naj bi se tako odločili, ker Jacksonov pristop k igri ne bi izkoristil vsega, kar ponujata novi okrepitvi Dwight Howard in Steve Nash. Slednji je stari znanec D'Antonija, saj sta v Phoenixu skupaj preživela pet let. ''Mislim, da vsi vedo, kako rad imam Mika,'' je povedal Nash. Novi trener bo ognjeni krst doživel v torek, ko se bodo Lakers pomerili s San Antoniom.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.