Šport > Košarka
9 ogledov

Dragićeva vrnitev z zmago, Knicks potolčeni

Udrih New York Knicks San Antonio Spurs
1/5
Reuters
Po treh tekmah počitka zaradi zvina gležnja se je na košarkarski parket vrnil Goran Dragić. Njegovo moštvo je premagalo New Orleans (101:94), Ljubljančan pa je v 30 minutah dosegel dvanajst točk.

Ljubljančan Goran Dragić, ki je iz igre metal 4:9, je dobri dve minuti pred koncem tekme zadel trojko, ki je Pelikanom dokončno spodrezala krila, saj se je razlika med ekipama povzpela na osem točk. 

Najboljša strelca Phoenixa sta bila Eric Bledsoe s 24 točkami in Markieff Morris s 23. Za Phoenix je to peta zmaga v sezoni, s čimer se je povzpel na prvo mesto v pacifiški skupini oziroma četrto na zahodu. Jeff Hornacek je postal prvi trener Phoenixa v zgodovini, ki mu je uspelo zmagati na uvodnih štirih tekmah v domači dvorani. Ta je bila sinoči slabo zasedena - dvoboj si je ogledalo približno 7500 gledalcev, saj sta bili v bližini Phoenixa v nedeljo še dve atraktivni športni prireditvi - avtomobilistična dirka serije Nascar in tekma ameriškega nogometa.

Udrihovih 6 točk podprvakom

Sinoči je nastopil tudi drugi slovenski košarkar v ligi NBA Beno Udrih. Pri njegovem New Yorku so gostovali podprvaki lige iz San Antonia in prepričljivo zmagali s 120:89. Za goste je največ točk dosegel nekdanji igralec Uniona Olimpije Danny Green (24 točk, 10 skokov, trojke 6:9), Udrih pa je dvajsetih minutah zbral šest točk.

San Antonio je dominiral v vseh pogledih. S 54-odstotnim metom iz igre si je že v tretji četrtini priigral 37 točk naskoka in tako zanesljivo prišel do četrte zaporedne zmage. Za New York, ki je sezono začel z visokimi cilji, je to daleč najvišji poraz v dosedanjih šestih tekmah (2-4).

Lakers spet poraženi

Na preostalih dveh prizoriščih je Minnesota visoko nadigrala LA Lakers. V uvodnih dvanajstih minutah so gostje dosegli kar 47 točk, na koncu pa Lakers premagali s 23 točkami razlike. Za Minnesoto, pri kateri je španski reprezentant Ricky Rubio dosegel drugega trojnega dvojčka v karieri (12 točk, 14 podaj, 10 skokov), je to šele prva zmaga nad Lakers po letu 2007 oziroma dvaindvajsetih tekmah.

Tekma med Oklahomo in Washingtonom se je končala po podaljšku. Junak je bil Kevin Durant (33 točk, 13 skokov), ki je v zadnjih sekundah rednega dela zadel trojko za podaljšek, 40 sekund pred koncem podaljška pa še dva prosta meta, ki sta pomenila zmago 106:105.

Liga NBA, izidi:

Phoenix Suns : New Orleans Pelicans 101:94
New York Knicks : San Antonio Spurs 89:120
Oklahoma City Thunder : Washington Wizards 106:105*
Los Angeles Lakers : Minnesota Timberwolves 90:113

* - po podaljšku

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.