Šport > Košarka
32 ogledov

Državni prvaki krepijo svoje vrste

Zbor slovenske košarkarske reprezentance. Saša Despot
Košarkarski klub Krka se je okrepil z dvema košarkarjema, in sicer sta se aktualnim državnim prvakom pridružila Luka Lapornik in Zvonko Buljak.

Državni prvaki, košarkarski klub Krka, sestavljajo igralski mozaik za novo sezono. Po tem, ko se je klubu junija pridružil izkušeni Jasmin Hukić, so danes potrdili tudi prihod Luke Lapornika in Zvonka Buljana.

Štiriindvajsetletni Lapornik igra tako na poziciji branilca kot na poziciji krila, o njegovi kakovosti pa najbolje govori podatek, da je na spisku košarkarjev, ki jih je selektor Božo Maljković uvrstil med kandidate za septembrsko evropsko prvenstvo v Sloveniji. Lapornik je košarkarsko pot začel v Šentjurju, zadnja tri leta pa igral v Laškem.

Kar 206 cm visoki krilni center Buljan je kariero začel v Splitu, zaigral tudi za mladinsko reprezentanco Hrvaške, nato pa leta 2006 odšel na študij v ZDA. Po vrnitvi v Evropo je 26-letni košarkar zaigral za Apoel iz Nikozije, aprila 2011 pa je za zaključek grškega prvenstva okrepil solunski Paok, s katerim se je uvrstil v polfinale. Sezono 2011/12 je odigral za nemški Telekom iz Bonna, v minuli sezoni pa je začel kot igralec madžarskega Kormenda.

Pri Krki napovedujejo, da bodo kmalu predstavili tudi novega centra.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.