Šport > Košarka
13 ogledov

Duncan: To me bo preganjalo do konca življenja

Tim Duncan Miami Heat San Antonio Spurs NBA finale Reuters
Legenda ostrog iz San Antonia, krilni center Tim Duncan, je po finalu dejal, da ga bo izgubljena sedma tekma preganjala do konca življenja.

"Zgrešil sem polaganje za izenačenje 50 sekund pred koncem. V končnici smo sprejemali nekatere slabe odločitve. Nismo mogli zaustaviti Dwyana Wada in LeBrona Jamesa. Ta tekma me bo vedno preganjala," je po tekmi dejal Tim Duncan, ki bi slabo minuto pred koncem lahko poravnal izid. 

Veteran je zgrešil povsem odprt met iz bližine in omogočil Miamiju, da pobegne in si zagotovi zmago in s tem naslov zmagovalca lige NBA. Duncan je sicer s Spurs slavil v vseh štirih predhodnih finalnih obračunih.

Battier: Ni zgrešil zaradi mene

"To je bil met, ki ga Duncan zadane osemkrat v desetih poskusih. Žoga ni šla v koš in za to sem zelo hvaležen. Ni zgrešil zaradi moje dobre obrambe, samo zgrešil je," je pojasnil Shane Battier, ki je v usodni akciji naključno pokrival "Big Fundamentala", čeprav je precej nižji od centra Ostrog. Battier je bil eden izmed junakov tekme, zbral je 18 točk ob šestih zadetih trojkah iz osmih poskusov.

Dve priložnosti splavali po vodi

"Ljudje so nas na neki način odpisali že pred finalom in velik dosežek je, da smo sploh prišli do sedme tekme. Ampak imeli smo dve priložnosti za naslov, nismo ga osvojili in to bomo težko sprejeli," je še dodal Duncan.

San Antonio je prvo zaključno žogo zapravil že na šesti tekmi, ko je imel pol minute pred koncem prednost petih točk, ki pa sta jo s trojkama izničila Ray Allen in LeBron James in izsilila podaljšek, v katerem je bila uspešnejša Vročica.

Komentarjev 1
  • puksicd 14:49 21.junij 2013.

    "vsa štiri prejšnja finala" ... Finale je m. sp. A še vedno niste šli na tečaj slovenščine? :DDD