Šport > Košarka
12 ogledov

Bosh svari navijače: ''Ne vračajte se''

chris bosh EPA
V noči na petek bo ob 3. uri zjutraj na sporedu odločilna sedma tekma finala lige NBA med San Antonio Spurs in Miami Heat. Chris Bosh je navijačem vročice poslal sporočilo.

V noči na petek bo v Miamiju na sporedu odločilna sedma tekma finala lige NBA med San Antonio Spurs in Miami Heat. Košarkar vročice Chris Bosh je vsem gledalcem, ki so pred koncem šeste tekme zapustili dvorano, sporočil: ''Za vse, ki ste odšli, ne vračajte se na sedmo tekmo,'' je povedal Američan.

Miami se je v šesti tekmi izkopal iz brezna in po zaostanku z dvomestnim številom točk izsilil podaljšek in zmago. ''To sta najboljši dve besedi v vseh ekipnih športih: 'sedma tekma','' je povedal trener Miamija Eric Spoelstra. ''Naši fantje ne stremijo k manj pomembnim tekmam. Želimo si tekem, ki imajo večji pomen, in nič ni večjega od sedme tekme,'' je dodal košarkarski strateg.

Pred začetkom finalne serije je bila vloga favorita na strani branilcev naslova iz Miamija, vendar je bil San Antonio tisti, ki je v seriji trikrat povedel. Varovanci Grega Poppovicha bodo trend poskušali nadaljevati tudi v sedmi tekmi. Ostroge, ki lovijo peti naslov od leta 1999, so preko Tima Duncana, Manuja Ginobilija in Tony Pakerja našli odgovore na vprašanja, ki jih je zastavljala zvezdniška trojica LeBron James, Dwayne Wade in Chris Bosh.

Od 17 finalov, ki jih je odločila sedma tekma, je gostujoča ekipa zmagala le trikrat. ''Ne zanima, kaj se je dogajalo v preteklosti. Vem le to, da je za nami odlično leto in priložnost imamo, da osvojimo naslov. To je vse, kar šteje,'' je povedal Poppovich.

Ginobili: ''Osme tekme ni''

Razočaranje v slačilnici San Antonia, ki so zapravili dobljeno šesto tekmo, je bilo veliko. ''Nimam pojma, kje bomo našli energijo. Razočaran sem, vendar moramo naprej. Osme tekme ni. Odigrati bomo morali najboljšo tekmo, boljšo od šeste. Morali bomo bolje metati in braniti, izgubiti manj žog, a skrivnega recepta nimamo,'' je povedal Ginobili.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.