Šport > Košarka
21 ogledov

''Včasih so igrali moški, danes fantje''

tracy mcgrady tony parker EPA
Nekdanji vrhunski košarkar Tracy McGrady je razkril svoj vidik na primerjave med LeBronom Jamesom in Michaelom Jordanom.

Ameriški košarkar Tracy McGrady, ki v zadnjih mesecih greje klop San Antonio Spurs, se je odzval na besede nekdanjega zvezdnika lige NBA Dennisa Rodmana, ki je dejal, da bi bil LeBron James v 80-tih in 90-tih letih prejšnjega tisočletja le povprečen košarkar.

lebron james tracy mcgrady | Avtor: EPA EPA
''Pretiraval je, saj je LeBron eden izmed najbolj nadarjenih športnikov, kar sem jih kdajkoli videl, in to v kateremkoli obdobju,'' je povedal starosta ameriške košarkarske lige, ki je v NBA prvič zaigral leta 1997.

Rodmanove besede so se nanašale na neskončne primerjave med Jamesom in Michaelom Jordanom, neuradnim lastnikom naziva najboljšega košarkarja vseh časov. Čeprav je McGrady sprva pohvalil zvezdnika Miami Heat, pa mu je v nadaljevanju prisolil ''zaušnico''.

''Ko sem prišel v ligo NBA, je bil tu MJ in ostali. Igrali so moški. Igral si z moškimi. Zdaj igrajo fantje,'' je dejal McGrady, ki je v ligo NBA vstopil pri rosnih 18 letih.

Sedemkratni udeleženec tekme All-Star je zaključil v pozitivnem duhu. ''James ima visok IQ za igro in dobro oko za napad v pravem trenutku,'' je dodal 34-letnik.

Ne glede na to, ali se James lahko primerja z Jordanom, je košarkar vročice v tem trenutku eden izmed najboljših in najbolj vsestranskih igralcev v najmočnejši košarkarski ligi na svetu.

Komentarjev 1
  • 1902 01:29 19.junij 2013.

    Nekdanji vrhunski košarkar Tracy McGrady....mislim da če igra za ekipo ki igra v finalu NBA,da še vedno sprada pod vrhunskega košarkarja...kaj pravite zurnal24 ??