Šport > Košarka
75 ogledov

Durant bo igral s Curryjem

kevin durant EPA
Kevin Durant zapušča Oklahomo, odslej bo igral za Bojevnike.

Kevin Durant se je po devetih letih odločil zamenjati sredino. Pogodba z Oklahomo Cityjem mu je potekla, kot prost igralec pa se je odločil za selitev v Oakland. Golden State Warriors, ki so kljub rekordnemu številu zmag v rednem delu sezone nato v velikem finalu morarali priznati premoč Clevelandu, bodo tako še močnejši. Durant bo namreč združil moči z dvakratnim najkoristnejšim igralcem lige Stephom Curryjem, pa Klayem Thompsonom, Draymondom Geeenom ...

Duranta so svoje vrste - poleg Oklahome in Golden Stata - želeli zvabiti tudi Boston Celtics, Los Angeles Clippers, San Antonio Spurs in Miami Heat, a se je na koncu odločil za lanskega prvaka lige NBA. Sedemkratni udeleženec tekme zvezdnikov in najbolj koristen igralec rednega dela v sezoni 2013/14 je od leta 2007 član Oklahome, v devetih sezonah igranja v najmočnejši košarkarski ligi na svetu pa je v povprečju dosegel 27,4 točke in sedem skokov na tekmo.

"Zelo me boli, ker vem, da bom z odločitvijo razočaral mnoge v Oklahomi, a prepričan sem, da sem izbral pravo potezo v moji karieri. Pogrešal bom Oklahoma City in vlogo, ki sem jo imel v izgradnji izjemnega moštva. Vedno bom cenil odnose znotraj te organizacije - prijatelje in soigralce s katerimi sem devet let odhajal v bitke na parketu, navijače in ljudi iz skupnosti. Vedno so mi stali ob strani in ne morem se jim bolj zahvaliti za vse, kar so storili zame in mojo družino," se je od Oklahoma City Thunder poslovil Durant.

Prvaki iz leta 2015 in letošnji finalisti s prihodom Duranta, ki je v minuli sezoni v povprečju zbral po 28,2 točke, 8,2 skoka in pet podaj na tekmo, bodo imeli na voljo res zastrašujočo ekipo.

Selitev Duranta so na twitterju pokomentirali tudi številni nekdanji in sedanji člani lige NBA ter strokovnjaki:

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.