Šport > Košarka
23 ogledov

Džikić v dvojni vlogi: od ponedeljka naslednik Pipana

Đikić Džikić Krka Igokea liga ABA ABA Photo
Trener Krke Aleksandar Džikić bo sedel na klop reprezentance Makedonije. Predstavljen bo v ponedeljek ob 11. uri.

Srbski strateg Aleksandar Džikić bo na selektorskem stolčku Makedonije nasledil Aleša Pipana, ki je položaj zapustil po neuspehu na Eurobasketu v Sloveniji. Makedonci so ob objavi informacije razkrili še, da so zadovoljni, ker jim načrtov ni prekrižala še ena košarkarska zveza, ki je bila zainteresirana za Džikića. V sredo je srbski selektor postal Aleksandar Djordjević, za pomočnika si je izbral Miroslava Nikolića.

Džikić bo tako opravljal dvojno vlogo, saj ostaja na klopi slovenskih prvakov iz Novega mesta. Makedonci so po četrtem mestu na Eurobasketu 2011 v Litvi letos razočarali številne svoje navijače na EP v Sloveniji, ko so izpadli že v skupini. Pred tedni je na klop edinega makedonskega predstavnika v ligi Aba (MZT Skopje) sedel slovenski strateg Zoran Martić, med drugim nekdanji trener Krke, Heliosa, Olimpije in ljubljanskega Slovana, izkušnje pa ima tudi iz tujine. 

Pestra petletna kariera

"Imeli smo sestanek strokovnega sveta, predlog je bil sprejet, sedaj čakamo na potrditev upravnega odbora. Sestanek je planiran za četrtek, a gre le za formalnost, stvar je 99,9 odstotno zaključena. V ponedeljek ob 11. uri bomo organizirali novinarsko konferenco, na kateri bo Džikić predstavljen kot novi selektor," je za beograjski B92 povedal Ilija Merdžanovski, direktor makedonskih košarkarskih reprezentanc.

Džikić je kariero začel pri mladinskem moštvu Partizana, zatem je bil pri črno-belih tudi pomočnik glavnega trenerja. Potem se je preselil v ZDA, kjer je bil asistent trenerja pri ekipi Minnesota Timberwolves, deloval je tudi v strokovnem štabu ekip San Antonio Spurs in Seattle Supersonics. Kot glavni trener je debitiral leta 2008 na klopi Union Olimpije, nato se je preselil h Krki. Kasneje je prevzel Lietuvos Rytas, od začetka te sezone je spet pri Dolenjcih.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.