Šport > Košarka
28 ogledov

Edo Murić: Doma tokrat za Olimpijo

Edo Murić Muric Nik Rovan
V 7. kolu jadranske lige se bosta v soboto ob 20. uri v Novem mestu pomerila Krka in Union Olimpija. Pred dvobojem smo se pogovarjali s članom državnih prvakov Edom Murićem. Ta se že veseli dvoboja z zmaji in bratom Dinom.

Kakšna je vaša napoved tekme z Olimpijo?
Vsi vemo, da nas čaka zelo težka tekma. Olimpija je evroligaš, ki izjemno igra tudi v ligi ABA. Do zdaj so v šestih kolih šestkrat tudi zmagali. Dali bomo vse od sebe, da jih presenetimo. Enkrat smo jih v tej sezoni že premagali in ne vidim razloga, zakaj jih ne bi še enkrat.

Ste razočarani nad začetkom sezone?
Seveda. Predvsem mi je žal, ker nismo bolje izkoristili določenih tekem. Nismo bili dovolj zbrani, vseh 40 minut nismo igrali na enakem nivoju. Zdaj ne smemo več gledati nazaj, treba se je pripravljati za naprej. V vsak dvoboj bomo krenili maksimalno, po vsakem treningu smo boljši. To je zdaj treba pokazati tudi na tekmah.

Torej se forma Krke dviguje?
Vseskozi smo dobro trenirali, a na tekmah nam ni šlo. Zdaj se to počasi spreminja. Najprej smo premagali Hemofarm, na zadnji tekmi v Podgorici pa je bilo vse odločeno šele v zadnjih sekundah dvoboja. Zdaj nas čaka Olimpija, s pomočjo naših Keltov pa bomo poskušali tudi zmagati.

Že v kratkem se začenja za vas obdobje, ko boste igrali dve tekmi na teden. Že v torek se boste v pokalu EuroCup pomerili z ekipo Lietuvos Rytas. Se že veselite ponovnega srečanja z Aleksandrom Džikićem, ki vodi Litovce?
Sigurno je on trener, ki mi je do zdaj najbolj pomagal na moji košarkarski poti. Se veselim, da bo prišel v Novo mesto, a to je košarka, vsak ima svojo pot. Sam mu bom poskušal na najboljši način pokazati, kaj so me naučili on in ostali trenerji. Za dvoboj z Litovci bomo zelo motivirani, saj je tu še kopica igralcev, ki jih je treniral Džikić. Želimo mu pokazati, da se v Novem mestu še vedno igra dobra košarka. Menim, da se lahko kosamo z vsemi moštvi, ki bodo v EuroCupu gostovala pri nas.

Še zadnje vprašanje. Za koga bodo v soboto navijali pri vas doma?
Ne vem. Pred Dinovo poškodbo se niso nagibali na nobeno stran, nato pa sem jaz pobral vse lovorike. Malce sumim, da so zdaj na bratovi strani. A to me še bolj motivira, to je dodaten plus zame.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.