Šport > Košarka
21 ogledov

Velikani prihajajo v Novo mesto

Edo Murić Union Olimpija Krka superpokal
1/9
Gregor Katič
Novomeški košarkarji bodo v drugem najmočnejšem klubskem tekmovanju gostili velika imena evropske košarke. Kot možni tekmeci so v igri tudi mnogi slovenski reprezentanti, nekdanji trener ter zdajšnji in nekdanji selektor Slovenije. Krka bo v pokalu EuroCup odigrala vsaj šest tekem, od tega tri na domačem parketu.

V Barceloni bo v torek ob 13. uri na sporedu žreb pokala EuroCup, v zadnjem, četrtem bobnu pa se nahaja tudi novomeška Krka. Ta bo imela tako v prvem delu tekmovanja, kjer se v osmih skupinah pomerijo štiri ekipe, kar zahtevno nalogo, v dvorani Leona Štuklja pa bodo tako najverjetneje gostovali tudi veliki evropski klubi. V predtekmovalnih skupinah se sicer ne morejo pomeriti ekipe iz ene države ter moštva iz istega regionalnega tekmovanja. Tako proti Krki v prvem delu ne bo mogel zaigrati tudi Novomeščan Matjaž Smodiš s Cedevito.

V Top 16 se bosta uvrstila najboljša kluba iz vsake skupine, tu pa se bodo po štirje predstavniki pomerili v štirih skupinah. Udeleženci zaključnega turnirja četverice bodo znani po dveh četrtfinalnih tekmah, kjer se bodo prvouvrščeni klubi v posameznih skupinah pomerili z drugouvrščenimi v preostalih skupinah.

V pokalu EuroCup bo tokrat poleg Novomeščanov nastopila še kopica slovenskih košarkarjev: Hasan Rizvić (Azovmaš), Sani Bečirović (Benetton), Matjaž Smodiš (Cedevita), Primož Brezec (Lokomotiv Kuban), Miha Zupan (Spartak St. Petersburg) in Dragiša Drobnjak (Telenet Oostende). Z belgijskim klubom bi se lahko v Novo mesto vrnila še v minuli sezoni člana Krke Dušan Đorđević in Chris Booker, enako pa z litovskim Lietuvos Rytasom morda tudi trener Aleksandar Džikić. Na klopi svojih ekip se bosta za dober rezultat potegovala še zdajšnji selektor Slovenije Božidar Maljković (Lokomotiv Kuban) in nekdanji selektor Jure Zdovc (Spartak St. Petersburg).

1. boben:
Valencia (Špa)
Benetton (Ita)
Alba Berlin (Nem)
Himki (Rus)
Lietuvos Rytas (Lit)
Cibona (Hrv)
Aris (Grč)
Gran Canaria (Špa)

2. boben:
Nymburk (Češ)
Le Mans (Fra)
PAOK (Grč)
Hapoel Migdal Jeruzalem (Izr)
Dexia Mons-Hainaut (Bel)
Telenet Oostende (Bel)
Spartak St. Petersburg (Rus)
Lokomotiv Kuban (Rus)

3. boben:
Azovmaš (Ukr)
Donetsk (Ukr)
Cedevita (Hrv)
Asvel (Fra)
Rudupis (Lit)
Banvit (Tur)
Cholet (Fra)
Budućnost (ČG)

4. boben:
Krka (Slo)
Turow (Pol)
Gravelines (Fra)
VEF Riga (Lat)
Fraport Skyliners (Nem)
Bayern Munich (Nem)
GasTerra Flames (Niz)
Lukoil Academic (Bol)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.