Šport > Košarka
5522 ogledov

Embiid želi igrati za to evropsko reprezentanco

Joel Embiid Profimedia
Kamerunski center je že začel postopek za pridobitev državljanstva.

Kandidat za najkoristnejšega igračca lige NBA Joel Embiid trenutno zaradi poškodbe arkade izpušča začetek drugega kroga končnice, njegova Philadelphia je klonila na prvem dvoboju z Miamijem. Kamerunski center v svoji profesionalni karieri še čaka na lovoriko, v prihodnosti pa bi jo na največjih reprezentančnih tekmovanjih lahko osvojil tudi z eno izmed evropskih velesil.

Po poročanju RMC Sport je tako Embiid že zaprosil za francosko državljanstvo, za Kamerun sicer še ni zbral reprezentančnega nastopa. Glede na hitrost postopka je vprašanje, če bi zvezdnik za Francijo lahko zaigral že na letošnjem evropskem prvenstvu, verjetnejši cilj je igranje na olimpijskih igrah, ki jih leta 2024 gosti Pariz, Embiid pa bi imel tako v lovu na kolajno priložnost zaigrati pred 'domačo' publiko.

Joel Embiid NBA končnica Šport Drugi krog brez kandidata za MVP naziv, je šlo za maščevanje?

Francozi so na zadnjih olimpijskih igrah v polfinalu sicer za točko premagali Slovenijo, v finalu pa nato klonili proti ZDA.

Embiid je v tej sezoni lige NBA sicer v povprečju dosegal po 30.6 točke, 11.7 skoka in 4.2 podaje na tekmo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.