Šport > Košarka
26 ogledov

EP ne bo v rdečem

matej avanzo košarkarska zveza slovenije kzs direktor reprezentanc Saša Despot
EuroBasket. Na Košarkarski zvezi Slovenije zadovoljni s pripravami na EP in finančnimi obeti.

Košarka. “Vse poteka celo nad pričakovanji. Na posameznih področjih imamo izjemno sposobne ljudi, strokovnjake, in v užitek mi je, da vse zadeve potekajo na tako visoki ravni. Je pa normalno, da si bomo kakšen teden pred evropskim prvenstvom (EP) zaželeli še kakšen dan več za organizacijo,” je dejal namestnik generalnega sekretarja Košarkarske zveze Slovenije Matej Avanzo.

Na varni strani

“Na vseh velikih tekmovanjih je bilo kaj podobnega. V Litvi se še 14 dni pred začetkom tekmovanja v glavni dvorani v Kaunasu niso začeli ukvarjati s pomembnimi podrobnostmi, a je potem vse potekalo zelo gladko. Menim, da smo glede rokov na varni strani,” je pomirjen Avanzo, o finančni uspešnosti tekmovanja pa je dejal: “Pri delanju načrta smo bili pri vseh zadevah zelo črnogledi in konservativni, zato smo lahko optimistični, da se bo EP končalo v zelenih številkah. Menim, da nam bo to zagotovo uspelo.”

“Vsi vemo, zakaj”

In rezultatsko? “Nedvomno so želje zelo visoke. Ekipa je kakovostna, igramo pred domačimi gledalci. A že tolikokrat smo se morali ugrizniti v jezik, da osebno ne bi več dajal nekih napovedi. Vendar vsi vemo, zakaj se bomo udeležili priprav,” je še dejal Avanzo, ki je tudi direktor članskih košarkarskih reprezentanc. Po njegovih besedah ima Mirza Begić nekaj prednosti pri izbiri naturaliziranega košarkarja, Beno Udrih je zatrdil, da bo prišel, o statusu Sanija Bečirovića pa bo več znanega po objavi skrajšanega seznama.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.