Šport > Košarka
23 ogledov

Na obzorju ni težav

Valts Miltovics KZS/www.alesfevzer.com
EuroBasket 2013. Pri Fibi Europe s pripravami na prvenstvo zadovoljni.


“Vse poteka v pravo smer, trenutno nimamo razlogov, da bi se nad čim pritoževali. Organizacijski odbor delo opravlja na najboljši možni način. Poleg tega so Slovenci izjemno gostoljubni. Vse poteka odlično, gre za zgodbo o uspehu, na obzorju ni večjih težav,”
je včeraj dejal predstavnik Fibe Europe Valts Miltovics, ki se je udeležil foruma o prostovoljcih, ki bodo sodelovali na prihajajočem evropskem prvenstvu v Sloveniji.

Treba se je prilagoditi

Latvijec je bil tudi član komisije, ki si je pred časom ogledala dvorane v Sloveniji. To, da so se nato prizorišča zamenjala, dvorane pa se obnavljajo in ne gradijo, ga ne moti: “Situacija je pač takšna, kakršna je. Ob začetku projektov so vedno postavljeni visoki cilji, po navadi pa nato udari realnost in se je treba prilagoditi. Slišal sem, da se vstopnice dobro prodajajo, dvorane bodo polne.”

Korak naprej

Datum za prodajo vstopnic za tekme prvega dela sicer še ni določen. “Pomembno je le, da gledalci vstopnico dobijo pred prvo tekmo (smeh). Kdaj točno se bodo prodale, je odločitev organizatorja,” pravi Miltovics. Litva 2011 je bila razglašena za najboljše organizirano EP. Se v Sloveniji pričakuje kaj podobnega? “Pričakujemo še več. Vsako prvenstvo je po navadi boljše od prejšnjega. Po do zdaj videnem bo tudi tokrat tako. Če se vrnem na prostovoljce – samo dejstvo, da si v Slovenijo želi priti toliko ljudi, je zelo dober znak. To se ni še nikoli zgodilo. EP 2013 je v tem pogledu že naredilo korak naprej,” je prepričan 
Miltovics.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.