Šport > Košarka
242 ogledov

Eva Lisec: Stožice bodo naš šesti igralec

Slovenija - Madžarska Anže Petkovšek Pripravljalna košarkarska tekma med Slovenijo in Madžarsko v Celju.
Slovenske reprezentantke si želijo glasne podpore v Stožicah.

Slovenske košarkarice so na uradni predstavitvi pred evropskim prvenstvom, ki se bo v četrtek začelo v Ljubljani in Tel Avivu, dejale, da bodo skušale uživati v trenutku, saj imajo le redke igralke priložnost nastopiti na tako velikem tekmovanju pred domačo publiko. Ob tem si želijo bučne podpore s tribun.

"Za nami je pet tednov priprav, ki so minili v sproščenem in delavnem vzdušju. Mislim, da smo od uvodnih treningov do danes precej napredovale in da smo dobro pripravljene na evropsko prvenstvo. Rezultatskih ciljev nimamo. Naša želja je z dvignjeno glavo končati prvenstvo, kar bi pomenilo, da smo dale vse od sebe in da si nimamo kaj očitati," je na novinarski konferenci povedala Tina Jakovina.

"Na začetku priprav se je poznalo, da imamo menjavo generacij. Potrebno je bilo nekaj časa, da smo našli ravnovesje med mladimi in izkušenimi, da smo zgradili pristne vezi s strokovnim štabom, zdaj pa mislim, da smo vsi na istem otoku in da smo vzpostavili pravo kemijo, ki bo vidna tudi na parketu. Želimo uživati v trenutku, predvsem pa upamo, da nas bo na tej poti podrlo čim večje število gledalcev. Stožice bodo zagotovo naš šesti igralec na parketu," je dodala Eva Lisec.

Slovenija - Madžarska | Avtor: Anže Petkovšek Pripravljalna košarkarska tekma med Slovenijo in Madžarsko v Celju. Anže Petkovšek

"Zavedamo se zgodovinskega trenutka, ki je pred nami. Samo dvanajst igralk bo okusilo, kaj pomeni igrati evropsko prvenstvo pred domačimi gledalci. Glede na to, da ne bomo v popolni zasedbi, bodo lahko gledalci oziroma naši navijači jeziček na tehtnici. Poznalo se bo vsako grlo, ki nas bo spodbujalo. Obljubim, da bomo dale vse od sebe in da bodo lahko gledalci ponosni na nas," je rekla Zala Friškovec.

"Na pripravah smo imele odlične pogoje. Nič nam ni manjkalo, tako da smo se lahko posvetili izključno treningom. Napredovale smo iz tedna v teden in gradile pravo vzdušje v ekipi. Verjamem, da se bo to odrazilo na igrišču in da bodo ljudje prepoznali našo željo in trud. Na prvenstvu želimo uživati in zmagovati z igrivostjo in sproščenostjo," meni kapetanka Teja Oblak.

Dekleta je pohvalil tudi grški strateg na slovenski klopi Georgios Dikaioulakos. "Ponosen sem, da lahko vodim to skupino deklet, ki je na stran potisnila osebne interese in se podredila ekipnemu cilju. Starejše, izkušenejše igralke so pri tem odigrale ključno vlogo, saj so mladim vcepile mentaliteto trdega dela in pripadnosti reprezentanci. Tudi zato si dekleta zaslužijo podporo publike v Stožicah. Verjamem, da bo slovenska javnost ponosna na njihove predstave."

Slovenija Madžarska | Avtor: Anže Petkovšek Pripravljalna košarkarska tekma med Slovenijo in Madžarsko v Celju. Anže Petkovšek

Podobno kot dekleta in selektor si tudi organizatorji želijo čim večjega obiska tekem. "V Stožicah je vse pripravljeno na velik košarkarski praznik. Organizatorji smo dali vse od sebe, da bo eurobasket nadstandarden dogodek za Slovenijo in Mednarodno košarkarsko zvezo. Prepričan sem, da bo publika začutila, kaj reprezentantkam pomeni podpora s tribun in da jim bo dala dodaten veter v jadra. Skupaj s Fibo smo za gledalce pripravili veliko pestrih animacij," je povedal direktor prvenstva Emir Haskić.

Cene vstopnic za skupinski del se gibljejo med 15 in 25 evrov, za izločilne boje ter dvoboje za končne uvrstitve pa med 20 in 30 evri. Najugodnejše vstopnice za finale so na voljo po 25 evrov.

Poleg domače reprezentance bo v skupinskem delu v Ljubljani sodelovalo še sedem ekip, kar pomeni, da bodo v Stožicah vsak tekmovalni dan štiri tekme. Prve se bodo začele ob 12.15, druge ob 15. uri, Slovenije bo vedno igrala ob 18. uri, zadnje pa se bodo začele 20.45. Z eno vstopnico si lahko navijači ogledajo dve tekmi, bodisi popoldanski ali večerni.

Slovenija bo v četrtek igrala proti Veliki Britaniji, v petek jo čaka Nemčija, v nedeljo pa Francija. V četrtfinale bo neposredno napredovala najboljša ekipa iz vsake od štirih skupin, drugo in tretjeuvrščene pa bodo igrale dodatno tekmo kvalifikacij za uvrstitev med osem najboljših.

Komentarjev 1
  • bostjan6 22:34 12.junij 2023.

    Malo morgen. Brez Nike ste nule. Z narcisom Grkom pa …, škoda besed. Gledalci, sem prepričan da bo tujcev več kot domačih. Razlog, vemo vsi. Bo kdo prevzel odgovornost, ne ve nihče, oziroma nam je bilo jasno dano vedti, da ...prikaži več to ni stvar KZS. Rašo, vsaj kakšno šolo bi končal, pa ne internetno. Potem bi ti človek še dal kaj kredibilnosti. Tako pa…