Šport > Košarka
22 ogledov

Fenomenalni Dragić v Miamiju že blesti

Goran Dragic EPA
Goran Dragić in njegovo novo moštvo Miami sta vedela, da bo potrebnega nekaj časa, da se slovenski reprezentant vključi v novo okolje. No, trije dnevni so bili očitno dovolj.

Goran Dragić je Miamiju do zmage z 119:108 nad Philadelphijo pomagal z dvojnim dvojčkom. Ljubljančan je v statistiko vknjižil 23 točk in 10 podaj. Boljši od njega v vrstah Vročice je bil le Loul Deng, ki je zbral 29 točk, zadel je 11 od 14 metov iz igre. Prvi zvezdnik moštva Dwayne Wade je dosegel 18 točk.

Ameriški ESPN navaja, da je bila to druga tekma Dragića za Miami, a da je bila igra že povsem drugačna. Vse je potekalo bolj gladko, saj so se treningi po prihodu Slovenca prilagodili novemu organizatorju igre.

Rezultat je prišel hitro. "Dragon" je zadel devet od 14 metov, in vse je bilo videti zelo enostavno. "Kako hitro prenese žogo iz obrambe v napad. Postajal bo samo boljši," je Slovenca pohvalil Wade. ''Z Goranom bomo spremenili naš koncept igre. Vse bo potekalo precej hitreje, kar ste danes že lahko videli,'' je dodal Eric Spoelstra.

Lov na končnico

Miami je trenutno na 7. mestu, zgolj eno zmago za njim zaostajajo kar tri ekipe - Brooklyn, Indiana ter Detroit - še eno manj ima Charlotte, v igri za playoff pa sta prav tako še Boston in Orlando, ki je naslednji tekmec Miamija v noči iz srede na četrtek po našem času.

Liga NBA, izidi:

Miami Heat : Philadelphia 76ers 119:108
Goran Dragić 23 točk, 10 podaj v 33 minutah za Miami; Zoran Dragić je igral 3:30 minut za Miami

Los Angeles Clippers : Memphis Grizzlies 87:90
Beno Udrih 4 točke v 7 minutah za Memphis

Chicago Bulls : Milwaukee Bucks 87:71
Houston Rockets : Minnesota Timberwolves 113:102
New Orleans Pelicans : Toronto Raptors 100:97
Denver Nuggets : Brooklyn Nets 82:110
Utah Jazz : San Antonio Spurs 90:81
Phoenix Suns : Boston Celtics 110:115

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.