Šport > Košarka
41 ogledov

Filipovski dobil nogo po porazu v Mariboru

(Union Olimpija : Zadar) Sašo Filipovski ABA
Potem ko so košarkarji ljubljanske Union Olimpije v soboto v Mariboru doživeli tretji poraz v skupini za prvaka v ligi Telemach, so danes izgubili še trenerja.

Sašo Filipovski je izgubil službo po novem nepričakovanem porazu Union Olimpije proti Mariboru Messerju v soboto (67:72), Štajerci so presenetljivo slavili že v Stožicah na začetku aprila.

S tem porazom so si Zmaji precej otežili nadaljevanje sezone, saj lahko sedaj ostanejo celo brez lige ABA, potem ko je Evroliga že izgubljena. To se lahko zgodi v primeru, da Olimpija izgubi torkov derbi proti Krki, Maribor pa premaga Tajfun in tako zasede drugo mesto po rednem delu lige za prvaka. V tem primeru bi Ljubljančanom tekmovnje v regionalni ligi zagotovil le državni naslov, ki pa ga niso osvojili že od leta 2009.

Do nadaljnega bo vlogo glavnega trenerja opravljal dosedanji pomočnik Miro Alilović, pomagal mu bo Andrej Žakelj, ki prav tako ostaja v klubu, so sporočili iz ljubljanskega kolektiva.

Komentarjev 2
  • Stelix777 13:08 29.april 2013.

    dej k da je kej naredu...po odhodu zdovca je šla olimpija itk navzdol...je bil že čas da gre k mi je šu tip tko na jetra da joj

  • JackD 00:13 29.april 2013.

    Bravo. Tip leto in pol vodi Olimpijo, kjer mu ne izplačajo praktično nobene plače, potem pa ga še odpustijo. Id**oti!