Šport > Košarka
25 ogledov

Filipovski: Zdaj dobivam ponudbe

olimpija krka finale Filipovski Žakelj Saša Despot
Pri Unionu Olimpiji bodo kmalu začeli sestavljati ekipo za naslednjo sezono. Vse administrativne prepreke naj bi bile odpravljene v tednu dni.

Pri Unionu Olimpiji so poravnali obveznosti do košarkarjev, ki so s tožbami ljubljanskemu klubu preprečevali registracijo novih igralcev. Ta naj bi bila zdaj možna v slabem tednu dni. "Klub trenutno ureja finančne obveznosti, finance so trenutno prioriteta v klubu. Sam se pripravljam na novo sezono in gledam določene igralce. Stopil sem v stik z različnimi agenti in trenerji. Trenutno zbiram informacije," je svoje trenuntno delo pri sestavljanju kadra za novo sezono opisal trener Sašo Filipovski in dodal: "Zdaj predvsem dobivam ponudbe."

Prvi mož na klopi zmajev si je z zanimanjem ogledal tudi evropsko prvenstvo do 20 let: "Bilo je kar nekaj zanimivih fantov, a o konkretnejših rečeh za zdaj še ne morem govoriti. Položaj v klubu je pač takšen, da je treba še veliko delati. Smo na začetku sestavljanja ekipe, v roku 14 dni pa naj bi se zadeve začele dokončno odvijati. Vesel sem, da so se začele odvijati pozitivno. Sam bom dal vse od sebe, da bom zbral čim boljše informacije, dobil čim več igralcev, ko pa bom izvedel še proračun za ekipo, bom lahko začel sestavljati ekipo. O imenih ne bi govoril."

In kako je s košarkarji, ki so lani tvorili moštvo? "So igralci, ki še imajo pogodbo, a se še ne ve, kdo ostaja in kdo ne. Košarkarji imajo še vedno možnost, da prekinejo pogodbo, saj so jim v klubu še dolžni nekaj denarja. Koliko, ne bi vedel."

Večina pogodb pokroviteljev je dolgoročna, kljub temu pa v klubu ne skrivajo potrebe po dodatnem prilivu sponzorskih sredstev. Iskanje novega direktorja se bo začelo po odpravi najbolj perečih finančnih težav, trenutno pa se s finančnimi vprašanji ukvarja predsednik kluba Jani Möderndorfer.

Komentarjev 1
  • vico 21:21 23.julij 2012.

    zdej ko ni vec ovir pa le naprej k zmagam.olimpija forever