Šport > Košarka
25 ogledov

G. Dragić: Drugi se bodo postrelili

Goran Dragić EPA
Goran Dragić je v dozdajšnjem delu evropskega košarkarskega prvenstva brez trohnice dvoma dokazal, da je tisti, na katerega lahko selektor zanesljivo računa v najtežjih trenutkih. "Moramo biti pozorni, saj nas lahko vsak tekmec užene, če ne bomo igrali svoje igre," pravi pred tremi tekmami drugega dela.

Kako igrati proti Grčiji?
Menim, da se nam obeta težka tekma. Tudi oni so imeli veliko poškodb in odpovedi, so v nekako podobnem položaju kot mi. Poskušajo se boriti s tistimi igralci, ki jih pač imajo, in mislim, da jim kar dobro uspeva.

Bo na tej tekmi kaj lažje zaigrati, saj morebitni kiks še ne bo usoden?
Ne. Če izgubimo, bo pritisk toliko večji na zadnjih dveh obračunih. Je pa res, da če dobimo prvo tekmo, bo narejen že velik del posla. Gremo iz tekme v tekmo. Moramo biti pozorni, saj nas lahko vsak tekmec užene, če ne bomo igrali svoje igre.

Kako bi ocenili evropsko prvenstvo po tem prvem delu?
Bilo je nekaj presenečenj. Predvsem Makedonija je naredila res dober rezultat, presenečen sem nad izpadom Hrvaške in tem, da ja Turčija le za las prišla v drugi del tekmovanja. Vse bolj se vidi, da tudi tiste reprezentance, ki so manj znane, igrajo dobro košarko. To smo videli tudi v naši skupini. Nam gre doslej vse po načrtih in menim, da večjih spodrsljajev ne bo in bomo šli po začrtani poti.

Druga skupina drugega dela deluje zastrašujoče.
Tam se bodo postrelili med sabo. Veliko dobrih reprezentanc je na kupu. Ampak to nam le ustreza. Čim prej izpade kdo od boljših, bolje je za nas. V četrtfinalu nas, če se tja uvrstimo, čakajo zagotovo močni tekmeci. Bomo videli, kdo bo šel naprej, kdo ne. Če po pravici povem, o morebitinih četrtfinalnih tekmecih ne razmišljamo. Zdaj smo osredotočeni le na te tri tekme v Vilni, ničesar ne bomo kalkulirali. Poskušali bomo dobiti čim več tekem, in kdor bo naletel na nas, pač bo. Če želiš osvojiti kolajno, moraš tako ali tako premagati skoraj vsakega. Vseeno nam je.

Kako bi komentirali bratovo predstavo proti Andreju Kirilenku na zadnji tekmi z Rusijo?
Dobro je opravil svoj posel. Bil je super. Že pred tekmo sem mu dejal, naj se posveti predvsem obrambi na Kirilenku.

Vas morda skrbi slab odstotek zadetih metov za tri točke? Nekako vam branilcem ne steče.
Morda bo zdaj kaj drugače. Bomo videli. Zdaj smo tudi v drugi dvorani. Na posameznih tekmah se pač zgodi, da nimaš pravega občutka, vendar se s tem ne obremenjujemo preveč. Če bi preveč razmišljali o metu, bi lahko bilo vse še veliko slabše. Treba je le trenirati naprej.

Kaj počnete v prostem času?
Spim.

Si ogledate kakšno drugo tekmo na tem EP?
Ne. Pravzaprav le spim. To je to.

Komentarjev 1
  • KOŠARKAmanija 08:55 07.september 2011.

    Navijači, stopimo skupaj in podpirajmo naše fante: www.facebook.com/KosarkaManija! Nekomu izmed vas pa bomo podarili še LED TV Gorenje in mobilnika Nokia/Samsung. ;)