Šport > Košarka
42 ogledov

"Garam in tako bo do konca EP"

Alen Omić Kyrie Irving prijateljska tekma Slovenija ZDA Las Palmas Žurnal24 main
Na zadnji priptavljalni tekmi košarkarske reprezentance se je kljub porazu izkazal Alen Omić. "Dajem vse od sebe," pravi center.

Med svetlimi izjemami na zadnji pripravljalni tekmi Slovenije, ki je proti Avstraliji klonila z 51:66, je bil Alen Omić. Ta je v svojo statistiko vpisal 15 točk in 12 skokov. "Sem zadovoljen, a Alena se ne sme preveč hvaliti," je v smehu po tekmi dejal selektor slovenske izbrane vrste Jure Zdovc.

"Jure je super trener, vsi vemo, kaj zahteva od igralcev. Že lani sem bil del reprezentance, zato sem po prihodu iz ZDA dobro vedel, kaj želi od mene. Treniram in igram na način, ki si ga želi, dajem vse od sebe. Garam in tako bo do konca evropskega prvenstva," je dejal center slovenske reprezentance, ki je bil zadovoljen s svojo predstavo, precej manj pa mu je bil všeč poraz proti košarkarjem iz Oceanije. "To tekmo bo hitro treba pozabiti, čaka nas že turnir v Latviji. Moramo izboljšati svojo igro. Morda smo nekoliko utrujeni, a to nam ne sme biti izgovor," je dejal Omić.

Ta bo za slovensko reprezentanco igral kot naturaliziran košarkar. Zdovc se je namreč že odpovedal Američanu Bryantu Dunstonu, na drugega naturaliziranega igralca pa poleg zdaj že nekdanjega zmaja ni pomislil: "Ko sem bil v ZDA sem se slišal s selektorjem, vedel sem, da računa name. Ko sem se vrnil, sem komaj čakal na začetek priprav."

"Čutim, da sem od lani napredoval. Tako se tudi počutim na parketu. Napredek je viden, a pri tem se ne mislim zaustaviti. Treba bo še naprej zelo trdo delati," je dejal novi član španskega prvoligaša Gran Canarie. "Ta podpis je zame še dodaten motiv, zdaj imam mirno glavo. Vesel sem, da sem podpisal za tako dober klub. Ne bo lahko, treba se bo boriti, vsi vemo za kakšno tekmovanje gre," je še dejal Omić, ki bo tako znova združil moči s Sasujem Salinom. Finec mu je ob uradni objavi novice poslal SMS in mu zaželel dobrodošlico. "Kar pričakujem, da mi bo zelo pomagal v novem okolju. Prvič odhajam v tujino, zato bo to zelo pomembno. Uroš Slokar me nekaj že uči španščino." 

Pred začetkom priprav se je Omić kot član Denverja udeležil poletne lige v NBA: "Pričakoval sem, da bom igral nekoliko več kot lani. Trudili so se, da mi zagotovijo čim večjo minutažo. Lahko rečem le dobre stvari o klubu. Od prvega do zadnjega dne so bili korektni do mene. Veliko so se ukvarjali z mano, trenerji ti želijo pomagati, saj vidijo tvoje pomankljivosti."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.