Šport > Košarka
126 ogledov

Prvi poraz Slovenije v pripravah

košarka SLO-AUS
1/14
Saša Despot
Slovenija se je še enkrat pomerila z Avstralijo, a tokrat po dolgo izenačenem boju visoko izgubila z 51:66.

Četa Jureta Zdovca je v dveh dneh odigrala še drugo tekmo proti izbrani vrsti Avstralije. Za razliko od prvega dvoboja v Laškem sta tokrat obe reprezentanci precej bolj zavzeto zaigrali v obrambi že od prvega piska sirene, v napadu pa nobeni ekipi igra ni stekla. Prva četrtina se je tako končala z rezultatom 10:12, pri Sloveniji je bil prvi strelec s tremi točkami Žiga Dimec. Slovenci so si boljši rezultat zapravili z znova slabim izvajanjem prostih metov (2/8), Avstralci pa s sedmimi izgubljenimi žogami.

Gostitelji so bolje odprli drugih deset minut, predvsem po zaslugi Alena Omića (na koncu tekme 15 točk in 12 skokov) pa so povedli z 19:14. Avstralci so kasneje ulovili priključek in celo povedli s tremi točkami, a je bil izid minuto pred polčasom po košu in dodatnem prostem metu kapetana Jureta Balažića poravnan na 25:25. Sledil je še koš Klemna Prepeliča, a je v zadnjih sekundah s trojko odgovoril Adam Gibson (27:28).

Tudi v tretji četrtini se je nadaljeval izenačen boj, domači sodniki pa so milo rečeno nenavadno za takšne tekme dosodili tehnični napaki Prepeliču in Zdovcu. Vseeno so ob polovici četrtine gostitelji povedli s 36:34. Gostje so odgovorili s trojko, kasneje pa povedli s 45:39. Jaka Klobučar je z uspešnim prodorom pod koš poskrbel, da so Slovenci v zadnjo četrtino vstopili s štirimi točkami zaostanka.

Po dobrih štirih minutah zadnjega dela je bil delni izid 2:2, nato pa je Balažić zadel dva od treh prostih metov za 45:47. Ta rezultat je zdržal do začetka 36. minute, nato pa je gostom uspel delni izid 11:0 (45:58). Odgovoril je Klobučar s prvo in edino trojko Slovenije na tekmi (met za tri točke 1//17), a prave priložnosti za preobrat ni več bilo.

"Avstralija je bila pravi tekmec za ta čas priprav. Bili smo malce utrujeni, kar se je poznalo pri metu, sicer pa smo dosegli premalo točk, da bi lahko računali na zmago. Imeli smo težave pri organizaciji napadov, saj so Avstralci igrali z nizko postavo. Veliko so prevzemali, bili agresivni, mi pa jim nismo odgovorili z enako mero. Škoda za tisti dve trojki ob koncu prvega polčasa, ki sta nas iz vodstva pripeljali do zaostanka. Sicer pa moram biti zadovoljen s prvimi tremi tekmami. Fantje so pokazali voljo, trudijo se in na tem bo treba vztrajati," je po tekmi dejal Zdovc, ki se je sicer za sodelovanje na pripravah zahvalil dvema košarkarjema. To sta Miha Lapornik in Luka Vončina.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.