Šport > Košarka
16 ogledov

Ginobili pri Ostrogah do svojega 38. leta

Ginobili Parker Duncan Utah Jazz San Antonio Spurs NBA končnica prvi krog četrta EPA
Argentinski veteran Manu Ginobili je še za dve leti podaljšal pogodbo z Ostrogami iz San Antonia.

Izkušeni argentinski zvezdnik Emanuel Ginobili je za dve leti podaljšal pogodbo s podprvaki severnoameriške lige NBA - San Antonio Spurs. Organizator igre, ki je v bil v preteklih letih sicer najbolje plačan košarkaš Ostrog, bo ob izteku nove pogodbe star že 38 let.

V dosedanjih 727 tekmah rednega dela je v dresu moštva iz mesta trdnjave Alamo povprečno dosegal po 14,9 točke, 3,9 skoka in 4,0 podaje na tekmo. V končnici je igral 157 tekem s povprečjem 15,6 točke, 4,4 skoka in 3,9 podaje na tekmo.

Letos v finalu ni blestel

Ginobili je po uspešni karieri v Evropi v ZDA prišel leta 2002 in je vseh 11 sezon preživel pri San Antoniu. Z njim je osvojil tri naslove prvaka (2003, 2005, 2007). V pravkar končani sezoni so Spurs v velikem finalu na sedmi tekmi morali priznati premoč Miami Heat.

V odločilni seriji Argentinec ni blestel. Svoje razkošno znanje je pokazal le na peti tekmi, ki so jo Teksačani dobili in takrat povedli s 3:2 v zmagah. V sedmi tekmi je v zadnji četrtini izgubil kar tri čiste žoge, ob tem pa zapravil še nekaj pomembnih metov. Ginobili skupaj s Timom Duncanom in Tonyjem Parkerjem sestavlja "veliko trojico" San Antonia.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.