Šport > Košarka
71 ogledov

Gogi na voljo od avgusta

goran dragić EPA
Čez slabih štirinajst dni se bo v Rogaški Slatini zbrala slovenska košarkarska reprezentanca, ki jo letos po dolgem času čakajo kvalifikacije za naslednje evropsko prvenstvo. Na začetku bo imel selektor Igor Kokoškov na voljo petnajst igralcev, s 1. avgustom pa kompletno ekipo na čelu z Goranom Dragićem.

Prvi zvezdnik Slovenije Goran Dragić se lahko reprezentanci zaradi pravil NBA pridruži šele 1. avgusta, ko se bodo reprezentanci priključili še mladi upi Vlatko Čančar, Luka Kraljević in Žan Mark Šiško.

"Reprezentanca Slovenije je mešanica izkušenih in mladih igralcev. Po eni strani razmišljamo kratkoročno, saj je zame edina pomembna tekma tista naslednja, hkrati pa moramo skrbeti za prihodnost slovenske košarke. Letos bomo videli precej mladih, ki bodo sestavljali okostje ekipe čez pet ali več let. Škoda, da med njimi ni Luke Dončića, s katerim sem bil v kontaktu, vendar se ni odločil za prihod. Dejal je, da imajo letos prednost druge stvari, in izrazil pripravljenost, da se reprezentanci pridruži v prihodnjih letih. Priznam, sem razočaran, ne pa jezen," je na novinarski konferenci dejal Igor Kokoškov.

Slovenija bo v dobrem mesecu priprav odigrala devet prijateljskih tekem, od tega šest v Sloveniji. Prvi dve bo igrala v Celju 5. in 6. avgusta (Portugalska, Belgija), nato jo sredi avgusta čaka turnir na Dunaju (Avstrija, Poljska, Islandija), enkrat se bo predstavila v Stožicah (Velika Britanija), za konec pa še v Mariboru (Makedonija, Črna gora).

Kvalifikacije se bodo začele 31. avgusta. Slovenija bo igrala s Kosovom (Stožice), Ukrajino (Celje) ter Bolgarijo (Stožice).

Priprav se bodo udeležili:

  • Jaka Blažič, Tomaž Bolčina, Domen Bratož, Vlatko Čančar, Žiga Dimec, Goran Dragić, Zoran Dragić, Jaka Klobučar, Luka Kraljević, Luka Lapornik, Miha Lapornik, Blaž Mahkovic, Gezim Morina, Edo Murić, Mitja Nikolić, Alen Omić, Klemen Prepelič, Matic Rebec, Žan Mark Šiško, Gašper Vidmar in Sašo Zagorac.
 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.