Šport > Košarka
44 ogledov

Gogi pred očmi sinčka do osebnega rekorda

Williams Meeks Dragić Los Angeles Lakers Phoenix Suns liga NBA EPA
Goran Dragić je proti Golden Statu vpisal dvojni dvojček, zmago Phoenixa je videl tudi njegov tri mesece star sin Matteo.

Slovenski organizator igre Goran Dragić onstran luže nadaljuje s sijajnimi predstavami. Ljubljančan je bil ključni mož Phoenixa za domačo zmago (122:109) proti Golden State Warriors. Na tribunah si je tekmo ogledal poseben navijač, sin Matteo. Dragić mu je hotel pokazati, kaj njegov oče zmore. Glede na rekordni izkupiček mu je več kot uspelo.

Čeprav ni bil izbran v začetno niti v rezervno postavo na tekmi vseh zvezdnikov lige NBA, Dragić iz tekme v tekmo dokazuje, zakaj bi moral biti na tekmi vseh zvezd. Dragić je bil pri novi zmagi Phoenix Suns najboljši strelec tekme, 34 točkam, kar je njegov najboljši dosežek v ligi NBA, je dodal še 10 podaj, dva skoka in dve ukradeni žogi. Pri Golden Statu, manjkala sta Andrew Bogut in David Lee, je Stephen Curry vpisal 28 točk.

Šestič prek 30 točk

Dragić se je želel še posebej izkazati, saj si je s tribun prvič očetovo predstavo pod obročema v ligi NBA ogledal tri mesečni sinček Matteo. "Bil sem kar nekoliko vzhičen. Želel sem mu pokazati, kaj zmore njegov očka," je po tekmi dejal Ljubljančan, ki je moštvu pomagal takrat, ko je bilo to najbolj potrebno.

Dragić je 13 od 34 točk vpisal v zadnjih sedmih minutah tekme. Šestič v tej sezoni je Dragić dosegel 30 ali več točk. Dobro gre tudi njegovemu moštvu Phoenix Suns, ki je skupno zbralo 30 zmag in 20 porazov. S takšno statistiko pa zaseda šesto mesto v zahodni konferenci. Neposredna tekmeca Golden State in Dallas imata poraz več od Phoenixa.

Hornacek: "Fantje imajo ostrino"

Dragić je bil na parketu 40 minut, z metom iz igre 10-13, zadel pa je tudi šest trojk iz sedmih poskusov, s čimer je izenačil osebni rekord v ligi, ter osem prostih metov iz desetih poskusov. Izjemna predstava je pustila tudi nekaj posledic, saj je za trenutek občutil omotico. Po pijači je bil znova svež. S 34 točkami je izenačil najboljši slovenski dosežek v ligi NBA, ki si ga deli z Benom Udrihom.

"V tretji četrtini nisem bil pravi. Zadel sem le eno trojko in nisem bil dovolj agresiven. V zadnji četrtini sem začel igrati, počutil sem se res dobro," se je smejalo Dragiću. V vrsti Phoenixa sta se izkazala tudi Gerald Green s 25 točkami in P.J. Tucker, ki je vpisal osebni rekord s 15 skoki in 16 točkami. Pametno igro varovancev v napadu je pohvalil trener Jeff Hornacek: "Fantje imajo ostrino, upoštevali so moja navodila in zlasti v zadnji četrtini igrali zelo pametno."

Liga NBA, izidi:

Phoenix Suns : Golden State Warriors 122:109
Charlotte Bobcats : San Antonio Spurs 100:104
Atlanta Hawks : Memphis Grizzlies 76:79
Detroit Pistons : Denver Nuggets 126:109
Minnesota Timberwolves : Portland Trail Blazers 110:117
Milwaukee Bucks : Houston Rockets 95:101
Utah Jazz : Miami Heat 94:89

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.