Šport > Košarka
15 ogledov

G. Dragić: "Bil sem žalosten, jezen, poln čustev"

goran dragić phoenix suns indiana pacers nba Reuters
Phoenix Suns so dosegli novo zmago, proti Charlottu je bil najboljši strelec Sonc spet Goran Dragić. Prvaki zlahka prek Kratkohlačnikov.

Slovenski košarkar Goran Dragić je vnovič pokazal odlično predstavo. Za Phoenix, ki je s 105:95 premagal Charlotte, je dosegel 25 točk, pet skokov in štiri podaje ter Suns pomagal do pete zaporedne zmage. New York je z 91:106 izgubil proti Miamiju, Beno Udrih pa za Kratkohlačnike ni igral.

Čeprav je Dragić na zadnji tekmi proti Indiani imel nekaj težav z bolečim komolcem, nato pa je izvedel še, da ga ni med rezervisti za tekmo zvezd, ki so jih izbrali trenerji, ga to ni potrlo. Proti Charlottu je Ljubljančan znova blestel in bil prvo ime obračuna.

Gogi: "Zdaj sem bolj sproščen"

"Bil sem žalosten, jezen, poln čustev, ko sem izvedel, da me ni med rezervami za vikend All-Star. Toda tako je. Ni pomembno. Še naprej bi rad igral dobro, bil s soigralci in se uvrstil v končnico," je po tekmi povedal Dragić in nadaljeval: "Zdaj sem bolj sproščen. Vem, kako me bodo nasprotniki pazili. Imam občutek kot bi igral košarko s prijatelji doma. Sem brez pritiska, grem in opravim svoje delo. Imam odlično podporo soigralcev in je res zabavno."

Za peto zaporedno zmago in sedmo v zadnjih osmih srečanjih Phoenixa je Marcus Morris dodal 15 točk, dvomestno število točk pri soncih je dosegel še Markieff Morris. Pri Charlottu je bil še najbolj učinkovit Anthony Tolliver s 14 točkami.

New York zanesljivo poražen

Po porazu je trener Steve Clifford imel marsikaj za povedati na račun svojih varovancev: "Ne smemo imeti takšnih večerov. Sploh nismo poizkušali. Nismo želeli začeti tekme. Če nisi pripravljen igrati ali se braniti, potem nimaš možnosti. Fantje, ki so prišli s klopi so bili še slabši kot tisti, ki so začeli tekmo."

LeBron James je z Miamijem s 106:91 premagal New York, za katerega Udrih ni igral. Zvezdnik vročice se je ustavil pri 30 točkah, osmih skokih in sedmih podajah. Dwyane Wade je za zmago prispeval 22 točk, na drugi strani pa je prvi zvezdnik New Yorka Carmelo Anthony dosegel 26 točk. Oklahoma je klonila prvič po desetih zaporednih tekmah, s 96:81 je bil boljši Washington

Liga NBA, izidi:

Phoenix Suns : Charlotte Bobcats 105:95
New York Knicks : Miami Heat 91:106
Washington Wizards : Oklahoma City Thunder 96:81
Indiana Pacers : Brooklyn Nets 97:96
Memphis Grizzlies : Milwaukee Bucks 99:90
Atlanta Hawks : Minnesota Timberwolves 120:113
Detroit Pistons : Philadelphia 76ers 112:96
Houston Rockets : Cleveland Cavaliers 106:92
New Orleans Pelicans : Chicago Bulls 88:79
San Antonio Spurs : Sacramento Kings 95:93
Portland Trail Blazers : Toronto Raptors 106:103
Los Angeles Clippers : Utah Jazz 102:87

Komentarjev 1
  • JackD 11:34 02.februar 2014.

    Naj mi nekdo prosim razloži kaj pomeni 'polen'.