Šport > Košarka
12839 ogledov

Goran Dragić spregovoril še zadnjič pred današnjo tekmo

Goran Dragić Slovenija Španija EuroBasket 2017 polfinale
1/6
epa
Kapetan Goran Dragić poudarja, da so fantje upravičeno samozavestni in da to finale čaka od majhnih nog.

Luka Dončić nadaljuje, da smo Balkanci dokazali, kaj znamo in kako radi imamo šport, Saša Zagorac pa je dodal, da smo reprezentanca, s katero se nihče v Evropi noče srečati.

Košarka Boljši od Dražena Šport S tem se je Dončić zapisal v zgodovino

Luka Dončić Slovenija Španija EuroBasket 2017 polfinale | Avtor: Profimedia Profimedia

"To je bistvo vsega. Nobena ekipa v Evropi in v to sem stoodstotno prepričan, se noče srečati z nami. Vidim, kako nas druge reprezentance gledajo v hotelu. Nemogoče nas je kriti in od tu izhaja naša samozavest. Zato se držimo načela, da naj drugi razmišljamo o nas, ne mi o njih," pravi Zagorac.

Luka Dončić Magazin To so lepotičke, ki jih ljubijo naši košarkarji

Goran Dragić je bil tudi dan pred finalom sproščen in nasmejan. "Srbija je zelo močna ekipa. Igra fizično košarko. Ima dva glavna igralca, Bogdana Bogdanovića in Bobija Marjanovića. Ostali sestavljajo okostje. Dobro si pomagajo v obrambi. Mislim, da imamo lepe možnosti, ki jih nameravamo uporabiti," je povedal uvodoma.

Goran Dragić Slovenija Španija EuroBasket 2017 polfinale | Avtor: epa epa

"Smo zelo samozavestni in prav je tako, saj igramo najboljšo košarko na tem prvenstvu. Na to tekmo čakam celo življenje. Ko sem bil še otrok, sem sanjal, da bom nekega dne igral za svojo državo. Zdaj sanjam svoje sanje. Neverjetno je, ko vidiš, koliko navijačev te podpira, diha s tabo, vsi se veselijo te tekme, definitivno bo ena najlepših tekem v mojem življenju," pravi Dragić.

Goran Dragić NBA zvezdnik Šport "Zame je Dragić v enem elementu najboljši na svetu"

"Seveda se bo treba dobro pripraviti, gristi v obrambi, pustiti kolena in zobe na parketu. Mislim, da jim naša igra ne ustreza, še posebej Marjanoviću. Treba ga bo napadati od prve do zadnje minute," napoveduje slovenski kapetan.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 1
  • jozicamurn 13:29 17.september 2017.

    Gremo Slovenija, daleč smo prišli, sedaj pa je ostalo tisto glavno. Potrebno se je boriti in gristi do konca.

Sorodne novice