Šport > Košarka
59 ogledov

Gorjanc po dveh letih spet na parketu

Gašper Vidmar Urban Gorjanc Goran Dragić Aleš Fevžer
Po dolgi odsotnosti s košarkarskih igrišč zaradi Marfanovega sindroma se Urban Gorjanc vrača pod obroče.

Pred dvema letoma je moral Urban Gorjanc zaradi Marfanovega sindroma izpustiti domače evropsko prvenstvo do 20 let, takrat je zaradi bolezni tudi prekinil obetavno kariero. Sledilo je zbiranje sredstev za operativni poseg v Seulu, nato uspešna operacija, sedaj pa je prišlo tudi potrdilo korejskega kirurga dr. Songa, da je bolezen odpravljena in da se lahko Gorjanc vrne v trenažni proces.

Zaenkrat še ni znano, kje bo 22-letni in kar 213 centimetrov visoki center nadaljeval profesionalno pot.

"Izjemno hvaležen"

"Že pred dvema letoma mi je dr. Song, ki me je lani operiral, zagotovil, da bom lahko po operaciji pri njemu igral, izvid, ki sem ga dobil, pa je le še pisna potrditev njegovih besed pred časom in dodatnega pregleda," je za kzs.si povedal Gorjanc. "Vesel sem, da od operacije naprej vse poteka v tej smeri, da se čim prej vrnem na igrišča in znova igram košarko. Bilo je naporno, po operaciji sem se moral izogibati množici ljudi, saj bi to lahko vplivalo na novo zamenjano aorto, nato sem odšel v zdravilišče v Portorož, po novem letu začel rahlo obremenjevati srce, nato pa sem začel s pravimi fizičnimi treningi, ki jih še zdaj izvajam z Draganom Miškovićem. Po končani sezoni sem sicer opravil nekaj košarkarskih treningov s Heliosom, a pravo udejstvovanje s košarko bo prišlo na vrsto, ko bom fizično dovolj pripravljen in, ko se bodo začele priprave v klubu, za katerega bom podpisal pogodbo. Izjemno sem hvaležen vsem, ki so začeli to akcijo, ter vsem, ki so mi stali ob strani pred in po operaciji ter mi pomagajo pri vrnitvi na igrišče," je še dodal presrečni Domžalčan.

Čaka ga nova bitka

"Na KZS smo se ob žalostni Urbanovi zgodbi v lanskem poletju ter s pomočjo Špas Teatra, Gorana Dragića, celotne reprezentance ter Lada Bizovičarja pripravili odmevno dobrodelno predstavo Slovenska muska od A do Ž, katere celoten izkupiček je šel v sklad, namenjen visokoraslemu mlademu košarkarju. Še več, akciji so se spontano pridružili številni naši sponzorji in partnerji, košarkarski navijači, dobri ljudje z vseh koncev Slovenije in nazadnje se je skromna ideja razvila v pravo gibanje, katerega posledica je bilo celo to, da je po večmesečnem čakanju Urban nazadnje le dobil možnost operacije. Zdaj, ko je okreval, ga čaka nova bitka, a ker je precej prijetnejša od tiste lanskega poletja, sem še bolj optimističen, da ji bo kos," je ob veseli novici dejal direktor članskih reprezentanc Matej Avanzo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.