Šport > Košarka
11 ogledov

Green: "Prinašam met in dobro obrambo"

Green Union Olimpija Aleš Fevžer/Union Olimpija
Tretja ameriška okrepitev Union Olimpije je Danny Green. Na druženju z novinarji nam je povedal, da je povsem osredotočen na nov izziv. "Ekipi prinašam met in dobro obrambo. Lahko skačem, vodim igro. Trdo bomo delali in se trudili za zmage."

Kako vam je všeč v Ljubljani?
Do zdaj je vse odlično. Še vedno se poskušam udomačiti. V nekaj dneh se bom preselil v svoje stanovanje, dobil sem avto. Vse bo veliko lažje. Mesto je majhno, a zelo lepo. Tudi vreme mi je všeč, ljudje in soigralci pa so prijazni – res so odlični fantje.

Kako je zdaj z vašo poškodbo prsta?
Dobil sem devet šivov, ki naj bi izginili v enem tednu. Čez teden in pol ali dva bom že pripravljen na igranje.

V pogodbi imate zapisano, da se lahko ob prekinitvi lockouta vrnete v ligo NBA.
Trenutno sem povsem osredotočen na Olimpijo. Želim igrati tukaj in zmagati na čim več tekmah. Želim pomagati ekipi in soigralcem, da postanemo boljši. Trdo bomo delali in se trudili za zmage. Trenutno ne vem, kaj se bo zgodilo z NBA.

Kako dobro poznate evropsko košarko?
Prvič sem v Evropi. Nekaj tekem sem si ogledal na televiziji, a na takšnih dvobojih bom zdaj prvič zaigral. Vem le toliko, kolikor mi je uspelo videti prek ekrana. Že lani sem razmišljal o prihodu v Evropo. Zaigral naj bi v Italiji, a nato ni bilo selitve.

Ste imeli poleg Olimpijine kakšne druge ponudbe?
Pred prihodom v Ljubljano sem imel ponudbo iz Grčije, a ne bi imel možnosti za vrnitev v NBA. Tu so mi ponudili, da se lahko vrnem v ZDA. Slišal sem, da gre za dobro ekipo in dobrega trenerja. Zato sem se odločil za prihod v Slovenijo.

Ste že prej kdaj slišali zanjo?
Ne. Šele ob ponudbi sem slišal za Slovenijo.

Ste pobrskali po spletu?
Sem. Pozanimal sem se. Opravil sem raziskavo.


Vam je pri odločitvi pomagal tudi nekdanji soigralec Deon Thompson?

Mislil sem, da se vrača v Grčijo. Nisem vedel, da se odpravlja v Slovenijo. Ko me je poklical in mi rekel, da je slišal za moj prihod sem, sploh nisem razumel, o čem govori. Šele nato sem izvedel, da bo igral za Olimpijo in da bova znova zaigrala v istem moštvu. To mi je resnično olajšalo odločitev. Sprva sem bil nervozen, nisem vedel, kaj naj pričakujem, in malce tudi prestrašen. A ko sem izvedel, da je tu, sem se dokončno odločil.

Omenil je, da veliko plešete.
Tudi on je tak. Rad se zabavam, tudi na parketu. Košarka je zabavna igra, sem blagoslovljen, da se lahko preživljam s to igro. Ko je na vrsti trening, delam trdo, a ob koncu dneva gre le za zabavo.

Kaj prinašate ekipi?
Karkoli bo potrebovala. Zaradi poškodbe sem opravil šele prvi trening, poskušam znova priti v pravo kondicijo in ostati zdrav. Menim, da ekipi prinašam met in dobro obrambo pa tudi druge reči, če jih bo potrebovala. Lahko skačem, vodim igro. Sem prvič tukaj in ne vem, kaj naj pričakujem. Prepričan sem, da bo trener znal poiskati primerno vlogo zame.

Je igranje v Evroligi velika motivacija?
Seveda. Pravzaprav je igranje kjerkoli velika motivacija. Vsakič, ko stopiš na parket, želiš nekaj dokazati. Vedno ko sem na igrišču, želim postati boljši, želim zmagati. Imam tekmovalni značaj in vedno želim biti najboljši. Ničesar ne morem zagotoviti ali obljubiti, lahko pa vam povem, da se bomo trudili in poskušali biti čim boljši. Verjamem, da nas bo v dobro delo prisilil tudi naš trener in da bomo uspešni.

Sta dva treninga na dan nekaj novega za vas?
Niti ne. V ZDA je sicer tako le v predsezoni, tu pa sem slišal, da bo tako čez celo sezono. To bo nekaj novega zame.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.