Šport > Košarka
11 ogledov

Green: Sem popolnejši igralec

Lorbek Green Olimpija Barcelona Boštjan Tacol
Košarkar Danny Green je že odigral zadnjo tekmo v dresu Uniona Olimpije. Igranje v Olimpiji je bilo po njegovih besedah izjemna izkušnja, zaradi nje pa je zdaj tudi boljši košarkar.

Pred odhodom v Združene države Amerike se je Green po tekmi s Sieno poslovil od soigralcev, ki so ga navdušili na zadnji tekmi: "Igrali smo trdo in agresivno. Pokazali smo pravi karakter. Siena je odlično moštvo in kljub porazu sem izredno ponosen na svoje soigralce. Žal mi je, da nismo tako igrali že na prejšnjih dvobojih, in upam, da bo moštvo nadaljevalo s podobnimi predstavami. Zelo sem se zabaval. Pogrešal bom soigralce in upam, da se bomo še kdaj videli."

V Sloveniji se je košarkar, ki je v minuli sezoni igral za San Antonio, počutil dobro. "Soigralci so mi polepšali čas v Ljubljani, ki je majhno, a zelo zanimivo mesto. Veliko sem se naučil o mestu, saj ga pred prihodom nisem poznal. Tudi ljudje so odlični. Zelo sem užival. Posebej bi izpostavil navijače, ki so nas odlično podpirali," je dejal Green, ki o evropski košarki meni: "Drugače je kot v ZDA, a to sem pričakoval. Imel sem tako dobre kot slabe tekme. Ko imaš slabo tekmo, je vse videti še bolj grozno, saj težko prideš v ritem, ker je nasprotnikova obramba ponavadi izredno agresivna. To je nekaj, na kar sem se poskušal prilagoditi, a nisem imel dovolj časa, da bi lahko prikazal svoje najboljše predstave. Upam, da se bom nekoč vrnil v Evropo."

Green, ki je svojo univerzitetno kariero prebil na sloviti univerzi North Carolina, še pravi, da je zaradi sodelovanja z Olimpijo zdaj boljši košarkar: "Trenerji, soigralci in celoten klub so mi omogočili, da v miru treniram in izpopolnim svojo igro. Zdaj sem popolnejši igralec. Trener Sašo Filipovski mi je izredno všeč. Ni le želel, da sem prvi strelec, temveč da vodim napad in v igro vključim tudi ostale soigralce. Upam, da bom izkušnje prenesel tudi v ligo NBA in tam prikazoval boljše predstave." Za zdaj sicer še ne ve, ali ima zagotovljeno mesto v ekipi San Antonia tudi za prihajajočo sezono, ki se bo v ligi NBA začela 25. decembra: "Ne vem še, bomo videli. Dogovor v ligi NBA uradno še ni podpisan. Še vedno čakamo na dobre novice in upam, da bom kaj več izvedel, ko pridem v ZDA."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.