Šport > Košarka
55287 ogledov

Hojs močno razburil po zmagi Slovenije nad Hrvaško

košarka SLO HRV Saša Despot
Nekdanji minister za notranje zadeve Aleš Hojs je velik uspeh slovenskih košarkarjev in slovo Gorana Dragića izkoristil za provokativen zapis.

Slovenski košarkarji so v četrtek na kvalifikacijski tekmi za nastop na svetovnem prvenstvu ponižali Hrvate s 97:69. Pred nabito polnimi stožiškimi tribunami je v dresu s slovenskim grbom še zadnjič pred domačimi navijači zaigral zlati kapetan Goran Dragić, ki je bil z 19 točkami eden najzaslužnejših za visoko zmago varovancev selektorja Aleksandra Sekulića.

Šport: Slovenski šov v Stožicah proti nemočnim Hrvatom - Košarka SLO HRV Popolna prevlada Šport Slovenski šov v Stožicah proti nemočnim Hrvatom

Za Slovenijo je bila to predzadnja tekma v prvem delu kvalifikacij. V nedeljo se bo na gostovanju v Stockholmu pomerila s Švedsko, v drugem delu pa novih šest tekem z nasprotniki iz skupine D (Nemčija, Izrael, Poljska, Estonija). Na SP, ki bo na Japonskem, Filipinih in v Indoneziji, se bodo uvrstile po tri najboljše ekipe iz vsake skupine drugega dela.

Aleš Hojs | Avtor: STA/Daniel Novakovič STA/Daniel Novakovič
Na pestro dogajanje v Stožicah, kjer so naši reprezentanti poskrbeli za pravi košarkarki praznik, se je odzval tudi nekdanji notranji minister Aleš Hojs. S svojim zapisom, ki ga v nelektorirani obliki objavljamo v celoti, je izzval ostre kritike številnih uporabnikov družbenih omrežij.

"Izbira Gorana Dragića in naših košarkašev, da svojo poslovilno tekmo odigra proti Hrvaški, je bila odlična. Ne smem pomisliti, da bi izbira bila Srbija in bi, tako kot na zadnji tekmi naših nogometašev v Stožicah, več kot polovica gledalcev navijala za Srbijo in vihtela jugo zastave," je zapisal Hojs.

Kaj točno je želel z zapisom doseči, bo nekdanji minister najbolje vedel sam, dejstvo pa je, da so njegove besede naletele na val neodobravanja.

"Samo podpihuje sovraštvo, ni važno proti komu, samo da imamo stalno sovražnika v fokusu... kakšne pa so tvoje korenine? Recimo kakšnih 15, 30, 1000 generacij, ali to šteje samo za prvo, drugo? Po moje opičje, kot od vseh nas ostalih," mu je sporočil uporabnik pod imenom Vojščak.

mark cuban Cuban Šport Tudi lastnik Dallasa navijal za Slovenijo in slavil v slovenščini

"Zamudil še eno krasno priložnost, da bi bil tiho. V športu ne rabimo vmešavanja politikov nizkotnega in nacionalističnega kova. Tonete čedalje globlje v greznico, v kateri ste že do vratu," odgovarja uporabnica Iva.

"Pa ste vi svoj izvor ze pogruntali? Od kot ta pritlehnost, žaljivost in nedostojnost! To je lastnost resnično mizernih ljudi," piše Mija Kucan, uporabnik Povprečen državljan pa pomenljivo dodaja: "In potem se sprašujete, zakaj niso dobili še enega mandata?"

košarka SLO HRV Še v reprezentanci? Šport Dragićev dvoumen odgovor, morda pa vseeno...

Še več odzivov, med njimi tudi takšnih, ki v zapisu ne vidijo nič spornega, si preberite spodaj.

Komentarjev 64
  • Naklonsky 14:22 04.julij 2022.

    In kaj je narobe, če tudi on navija za Slovenijo? Kot da ni lepše gledati slovenskih zastav kakor tujih, slišati slovensko navijanje… res da naj ne bi bilo razlike med Slovencem in državljanom Slovenije - toda bodimo realni. Nekateri državljani ...prikaži veči celo več kot 50 let ne priznavajo Slovenije, nočejo sprejet slovenskega jezika, slovenija jim pomeni bore malo. In dejstvo je, da nam manjka narodne zavesti.

  • Avatar Jaka Steiner
    jaka4 15:19 03.julij 2022.

    Kadarkoli se ta "biser" oglasi, razburi večji del javnosti. Tisti, ki jim je pamet ostala nekje na ravni manj razvitega neandertalca, mu pa navdušeno ploskajo.

  • Toni 15:17 03.julij 2022.

    Iztok Mlakar: "Kdor štronco rodi se, štronco umre " in Hojs je definitivno ŠTRONCO.