Šport > Košarka
9 ogledov

Howard kot majhen otrok

Dwight Howard Nik Rovan
Dwight Howard si je naposled le izboril odhod iz Orlanda. Po menjavi, v kateri so udeležena štiri moštva, je končal v Los Angelesu.

"Bil je navdušen. Skakal je od veselja. Po vsem, kar se mu je dogajalo v zadnjih mesecih, je vesel, da je vsega konec. Zdaj se bo pridružil ekipi, ki ima lepo možnost za osvojitev naslova. Reagiral je kot majhen otrok," so ameriški mediji pospremili novico, da se bo Dwight Howard iz Orlanda preselil k ekipi Los Angeles Lakers. To je že prej okrepil Steve Nash, ob Kobeju Bryantu, Pauju Gasolu ter seveda Howardu pa bo cilj Jezernikov verjetno le nova lovorika. Prestop Howarda je že uradno potrjen.

Od Los Angelesa se bo sicer moral posloviti odlični Andrew Bynum, ki ob tej menjavi odhaja v Philadelphio, iz Orlanda pa bo k 76-ersom prišel tudi Jason Richardson. Andre Igoudala se iz Philadelphie seli v Denver, iz slednjega pa bosta na Florido morala odpotovati Arron Afflalo in Al Harrington. Pri Orlandu bodo močnejši za novinca Moa Harklessa in Nikolo Vučevića (oba prihajata iz Philadelphie), od vseh treh klubov pa so pridobili še prve izbore na draftu.

Howardu sicer po tej sezoni poteče pogodba, ki jo je zdaj od Orlanda prevzel Los Angeles. Po koncu sezone bo tako prost igralec.

Učinek igralcev v minuli sezoni:

Dwight Howard - 20,6 točke, 14,5 skoka, 1,9 podaje, 2,2 blokade in 1,5 ukradene žoge
Andrew Bynum - 18,7 točke, 11,8 skoka, 1,4 podaje, 1,9 blokade in 0,4 ukradene žoge
Andre Igoudala - 12,4 točke, 6,1 skoka, 5,5 podaje, 0,5 blokade in 1,7 ukradene žoge
Jason Richardon - 11,6 točke, 3,6 skoka, 2,0 podaje, 0,4 blokade in 1,0 ukradene žoge
Arron Afflalo - 15,2 točke, 3,2 skoka, 2,4 podaje, 0,2 blokade in 0,6 ukradene žoge
Al Harrington - 14,2 točke, 6,1 skoka, 1,4 podaje, 0,2 blokade in 0,9 ukradene žoge
Nikola Vučević - 5,5 točke, 4,8 skoka, 0,6 podaje, 0,7 blokade in 0,4 ukradene žoge

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.