Šport > Košarka
719 ogledov

Hrvat s ponižujočimi besedami razsrdil Srbe, vključeni tudi Slovenci

Cibona Mega Bemax Reševalni pas/Twitter
Redni del regionalne košarkarske lige ABA se bliža koncu. Nekateri klubi slovitega imena so daleč od vrha in tarča takšnih in drugačnih napadov.

Pretekli konec tedna je bilo na sporedu 19. kolo lige ABA. V Zagrebu je pri Ciboni gostovala do prejšnjega tedna zadnjeuvrščena srbska ekipa Mega Bemax in iz hrvaške prestolnice odnesla gladko zmago (76:87).

Končna razlika ne odraža stanja na parketu. Gostje so že v prvi četrtini povedli za 19 točk, "volkovom" pobegnili tudi na +29 in srečanje mirno pripeljali h koncu. Mega je sedaj predzadnja, z le eno zmago manj kot Cibona.

V dneh po tekmi se je pisec hrvaškega Jutarnjega lista Mario Zorko lotil zagrebškega kluba z besedami, ki so zmotile Srbe. Zorko je namreč za oris stanja Cibone njene tekmece ponižal s slikoviti besedami.

Luka Dončić All-Star Šport Zgodovinski trenutek obeležili s prisrčno podobo malega Dončića

"Hrvaški prvak - ekipa Cibone, je utrpela enega najsramotnejših večerov v klubski zgodovini. Še večja blamaža je sramotna tišina po tem ostudnem večeru 7. februarja 2020. Greh molka, pasivnosti, nezainteresiranosti. Cibona je doma izgubila z Mego na pomembni tekmi, na kateri bi si lahko zagotovila obstanek v ligi ABA. Na tekmi, na kateri so reševali svoj regionalni status, so izgubljali s 40 točkami razlike," je malce pretiraval hrvaški novinar.

"Cibona, simbol in ponos Zagreba, klub ki je pred 40 leti v finalu Pokala Jugoslavije v Vukovarju, v takrat novi dvorani v Borovem Naselju, osvojil svojo prvo veliko lovoriko po zmagi nad aktualno evropsko prvakinjo Bosno in napovedal zlata osemdeseta leta s tremi naslovi prvaka Jugoslavije in dvema evropskima naslovoma. Ta velika Cibona 40 let kasneje, v Draženovem domu, ki je zgrajen na dneh ponosa in slave, izgublja za 40 točk z Mego - neko menedžersko, cirkuško ekipo z roza hlačkami in rumenimi dresi, ki bi ji lahko upravičeno rekli 'kmečka delavska zadruga'," je svoje bes na tipkovnico stresel Zorko.

"Žaljivo bi bilo trošiti čas za 'guglanje', zakaj se ta cirkuška družina imenuje Mega Basket, Mega Vizura ali Mega Bemax, ali je iz Mitrovice, Rakovice ali neke druge luknje. Žalostna je resnica, da lahko takšen roza-rumeni cirkus sploh igra v Draženovem domu in da v njem dominira s 40 točkami razlike. Žalostno je, da po takšnem porazu ni nobene reakcije. Niti od igralcev, niti od trenerja ali vodstva, niti od navijačev ali nas medijev, niti od tistih, ki dajejo denar. To je postalo normalno. Da izgubljaš za 40 od neke Mege in zbiraš točke za obstanek v družbi 'velikanov': Igokee iz Aleksandrovca, FMP-ja (ali SRZ-ja, še ene kmečke delavske zadruge), roza-rumene Mege, Krke iz Novega mesta, Primorske Koper ali še enega opustošenega velikana (tokrat brez narekovajev) - KK Zadra iz košarkarskega mesta Zadra," je dodal očitno precej jezni Zorko.

Cibona Mega Bemax | Avtor: Reševalni pas/Twitter Reševalni pas/Twitter

V Srbiji so njegove besede povzeli številni spletni mediji, nanje pa so jezno odzvali mnogi uporabniki tamkajšnji portalov.

Jaka Blažič Video Šport Poglejte si predstavo, s katero si je Slovenec znova prislužil naziv MVP

Vsekakor sta hrvaška in slovenska klubska košarka v zadnjih letih precej manj uspešni kot predstavniki srbske scene. V ligi ABA tudi letos vrh krojijo srbski in črnogorski klub, štrene jim mešata Cedevita Olimpija in Primorska. V Evroligi nekdanjo Jugoslavijo v zadnjih letih predstavlja predvsem beograjska Crvena zvezda, lani je med elito nastopala podgoriška Budućnost.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice