Šport > Košarka
110 ogledov

Primorci dobili slovenski dvoboj

Luka Lapornik Koper Primorska/Žiga Mikeli
Košarkarji Koper Primorske so v slovenskem obračunu 16. kroga lige Aba premagali Krko s 67:63 (21:12, 39:30, 56:46).

Košarkarji Krke so v 15. krogu lige Aba za točko premagali Budućnost, medtem ko je Koper Primorska visoko izgubila pri Mornarju, v torek pa je izgubila še v Šenčurju v državnem prvenstvu. Krajšo negativno serijo pa je prekinila v slovenskem obračunu proti Novomeščanom.

Popotnica treh zaporednih zmag, od tega dveh v domačem ligaškem tekmovanju, je Novomeščane od začetka uspavala. Ob razpoloženemu Ivanu Marinkoviću, ki je dosegel šest od prvih sedmih točk svojega moštva, so se košarkarji Krke hitro znašli v zaostanku sedmih točk.

Edini, ki je držal stik s Primorci, je bil Ivan Ramljak, ki je dosegel osem od 12 točk Krke v prvi četrtini. Po trojki Sterlinga Gibbsa ob izteku prvih desetih minut so domači na krajši odmor odšli s prednostjo devetih točk.

V 13. minuti so Koprčani prišli do 13 točk prednosti. Novomeščani so iz igre v prvem polčasu metali zelo slabo (29-odstotno), učinkoviti pa so bili s črte prostih metov (9:10), kar jih je držalo v igri po prvih 20 minutah, ko je bil rezultat na semaforju 39:30 za Koper Primorsko.

Primorci so v prvih minutah tretje četrtine hitro prišli do prednosti 15 točk (45:30), ki pa je nato začela kopneti. Do konca tretjega dela igre je Krka uspela prednost zmanjšati na 10 točk. V prvih šestih minutah zadnje četrtine pa se je Novomeščanom uspelo približati na tri točke, na kar je s petimi zaporednimi točkami odgovoril Nejc Barič in odločil dvoboj.

Pri domačih je bil najučinkovitejši Alen Hodžić z 18 točkami, Marinković jih je dodal 17. Za goste je največ, 14 točk, dosegel Ramljak, 13 pa jih je dodal Marvin Jones.

Naslednjo tekmo bo koprska zasedba igrala v nedeljo, 26. januarja, proti Cedevita Olimpiji. Novomeščani bodo prav tako v nedeljo igrali v gosteh pri srbski Megi Bamax.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice