Šport > Košarka
166 ogledov

James dosegel 44 točk in vzel rekord Jabbarju

LeBron James Epa
Cleveland je izenačil serijo proti Bostonu.

Prvi zvezdnik lige NBA LeBron James si očitno še kako želi zaigrati v finalu prvenstva. Na četrti tekmi polfinala proti Boston Celtics je namreč dosegel 44 točk in pomagal podprvakom Cleveland Cavaliers do zmage s 111:102, s katero so v boju na štiri zmage razmerje moči v vzhodni konferenci poravnali na 2:2.

Triintridesetletni superzvezdnik je 44 točkam (ob metu iz igre 17:28) dodal še pet skokov, tri podaje in dve ukradeni žogi ter še šestič v letošnji končnici presegel 40 točk, kar je največ v eni sezoni vse od Allena Iversona leta 2001. "Gre preprosto za to, da sem v to vložil veliko dela," je dejal James o izjemnem strelskem izkupičku, ki ga je zmožen ponavljati iz tekme v tekmo: "Mož tam gori mi je dal sposobnosti, ki jih sam skušam čim bolje izkoristiti."

Naslednja tekma konjenike čaka v hramu Bostona. "Tam nisi deležen ljubezni, če ne nosiš zelene barve, to je dejstvo. Zavedamo se, da bomo igrali v sovražnem okolju. A če bomo igrali tako, kot smo na tretji in četrti tekmi, imamo vseeno tudi tam lepe možnosti," je dejal prvi mož Clevelanda, ki lovi svoj osmi zaporedni nastop v finalu prvenstva NBA ter četrtega s konjeniki.

Kot je to že v navadi, je tudi tokrat James popravil enega od rekordov lige. S svojim šestim košem na tekmi je prehitel legendarnega Kareema Abdul-Jabbarja (2356) po številu doseženih metov iz igre v končnici. "Vsakič, ko se znajdem v isti sapi kot kdo od velikanov košarke, sem zelo počaščen. Gre za lep dosežek," meni James.

"On je enostavno najboljši v ligi po tem, da zna oceniti potek tekme, taktiko nasprotnika in se na to prilagoditi. Ne preostane ti drugega, kot da mu skušaš to čim bolj otežiti," je o Jamesu dejal trener gostov Brad Stevens.

Prvi strelec Bostona je bil Jaylen Brown s 25 točkami, Jason Tatum jih je zbral 17, Terry Rozier 16 in 11 podaj, Al Horford pa je dodal 15 točk. "Trenutno se borimo za preživetje v končnici. Pred nami je velik izziv," je dejal Horford.

Dvoboj se zdaj s peto tekmo že v sredo spet seli v Boston, kjer Kelti pred domačimi navijači v dvorani TD Center še niso izgubili v končnici in so nanizali devet zaporednih zmag, šesta tekma pa bo spet v Clevelandu.

Zmagovalec tega obračuna se bo v finalu meril ali s prvaki Golden State Warriors ali s Houston Rockets; prva tekma finala je na sporedu 31. maja.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice